Νέο περιστατικό λαθροθηρίας αγριόγιδου στο Πληκάτι

agriogido plikati

Σε μία νέα και σοβαρή καταγγελία για είσοδο λαθροκυνηγών από την Αλβανία που εξολοθρεύουν αγριόγιδα στην περιοχή του Γράμμου προχώρησε ο Σύλλογος «Αγριόγιδο στα Βουνά»>

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το πρωί της Παρασκευής λαθροκυνηγός αλλοδαπός εισήλθε από την Αλβανία στο Ελληνικό έδαφος στο όρος Γράμμος στην περιοχή του χωριού Πληκάτι (Δήμος Κόνιτσας) και περιφέρεται στο ενδιαίτημα του ΑΓΡΙΟΓΙΔΟΥ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ (Rupicapra rupicapra balcanica) στην περιοχή Σκοτάδι- Ροσντόλι, ιχνηλατώντας την περιοχή μετά κυνηγετικού σκύλου.

Ευρισκόμενος πλησίον κοπαδιού αγριόγιδων πυροβόλησε τουλάχιστον μία φορά προς αυτά χωρίς όμως, λόγω της αποστάσεως, να έγινε γνωστό εάν είχε επιτυχία.

Πιθανά να βρίσκονται και άλλοι λαθροθήρες μαζί του σε συγκεκριμένες θέσεις (καρτέρια).

Υπενθυμίζουμε ότι στην περιοχή αυτή (συνοριακή γραμμή Ελλάδας- Αλβανίας στο όρος Γράμμος στα βράχια πάνω από το χωριό Πληκάτι), έχουν καταγραφεί και δημοσιοποιηθεί και άλλα παρόμοια περιστατικά. Το τελευταίο καταγράφηκε και δημοσιοποιήθηκε πέρυσι με τα σχετικά τεκμήρια (23/8/2021), δηλαδή φωτογραφία του λαθροκυνηγού με το σκοτωμένο αγριόγιδο φορτωμένο στο άλογο κατά την επιστροφή του από την Ελλάδα προς την Αλβανία .

Ο Σύλλογος ζητά την άμεση κινητοποίηση των αρχών ώστε να ελεγχθεί η περιοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ