Νέο μήνυμα στους διανομείς, μεγάλη η ζημιά για την Efood

efood

Σάλο και σφοδρή κριτική από την κοινή γνώμη, τους συνδικαλιστικούς φορείς αλλά και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης προκάλεσε το μήνυμα που έστειλε την Παρασκευή η εταιρεία efood σε 115 διανομείς της, των οποίων η σύμβαση εργασίας έληγε, με το οποίο τους ανακοίνωνε πως το εργασιακό καθεστώς τους άλλαζε και θα έπρεπε να επιλέξουν εάν θα συνέχιζαν την εργασία τους ως freelancers ή θα έφευγαν από την εταιρεία.

Έπειτα από μαζικό κύμα κατακραυγής προς την efood στα social media και από τις πολιτικές διαστάσεις που πήρε το ζήτημα, η εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία έκανε λόγο για «λάθος επικοινωνία».

Λίγες ώρες αργότερα, το βράδυ της Παρασκευής έστειλε νέο μήνυμα προς τους διανομείς με το οποίο τους δίνει τη δυνατότητα να ανανεώσουν τη σύμβασή τους με τους ίδιους όρους ή να συνεχίσουν ως freelancers.

Στο νέο νυχτερινό μήνυμα, η efood έγραψε : «Αγαπημένοι μας riders, δεδομένης της λανθασμένης επικοινωνίας που έλαβαν ορισμένοι συνάδελφοί μας την Τετάρτη, και όπως αναφέραμε και στο σχετικό δελτίο Τύπου, θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι η διασφάλιση των δικαιωμάτων σας είναι αδιαπραγμάτευτη. Γι’ αυτόν τον λόγο, αντιθέτως με τα όσα ακούγονται και έχουν γραφτεί περί εκβιασμού, διευκρινίζουμε ότι όλοι οι διανομείς θα συνεχίσετε να έχετε την επιλογή:

-Να ανανεώσετε με τη λήξη την υπάρχουσα σύμβασή σας με τους ίδιους όρους

-Εφόσον το επιθυμείτε να γίνετε freelancers.

Η δημοσίευση του αρχικού μηνύματος της εταιρείας προκάλεσε κύμα οργής στους χρήστες των social media. Το hashtag #cancel_efood έγινε γρήγορα πρώτο trend στο Twitter με περισσότερες από 30.000 αναρτήσεις σε περίπου 24 ώρες. Την ίδια ώρα πολλοί χρήστες του Διαδικτύου αξιολόγησαν αρνητικά την εταιρεία και η εφαρμογή της, αυτή τη στιγμή, έχει αξιολόγηση μόλις ένα αστέρι, ενώ πολλά είναι και τα αρνητικά σχόλια.

Χιλιάδες φαίνεται πως είναι και εκείνοι που απεγκατέστησαν την εφαρμογή efood από τα κινητά τους τηλέφωνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί χρήστες του Διαδικτύου έχουν στραφεί τις τελευταίες ώρες και κατά της εταιρείας Wolt, η οποία εφαρμόζει αποκλειστικά το σύστημα των freelancers για τους διανομείς της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ