Νέο ΚΔΑΠ ΑμΕΑ από την Περιφέρεια

Την έναρξη λειτουργίας ενός ΚΔΑΠ ατόμων με αναπηρία σε χώρο που παραχώρησε η Περιφέρεια  στο πρώην «Παλλάδιο» στην Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων/ Παράρτημα Ιωαννίνων, ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Στον χώρο του ΚΔΑΠ θα μπορούν να φιλοξενηθούν μέχρι 25 άτομα σε ένα ημερήσιο πρόγραμμα, που στοχεύει στην κοινωνικοποίηση των ατόμων με αναπηρία και στη δημιουργική απασχόλησή τους.

Με αφορμή την έναρξη λειτουργία του ΚΔΑΠ ΑμεΑ ο κ. Καχριμάνη τόνισε  μεταξύ άλλων: «Έχουμε πάρει πολλές πρωτοβουλίες  στον τομέα αυτό, με συμμετοχή μας είτε στις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης της ΕΛΕΠΑΠ, είτε στην προμήθεια αυτοκινήτων για ΑμεΑ στην Άρτα, είτε στη «ΜΕΡΙΜΝΑ», καθώς επίσης και σε αυτή τη νέα δομή. Θεωρούμε ότι έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε όλους αυτούς τους συντοπίτες μας   και να λαμβάνουμε μέριμνα για να δώσουμε βοήθεια ώστε να μπορούν κάποιοι από αυτούς  να βγαίνουν από τα σπίτια τους. Γιατί δυστυχώς δεν τους έχει βοηθήσει κανένας για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της εύκολης πρόσβασης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ