Νέο φέσι στους Δήμους για τα ΚΕΠ

KEP

KEPΧωρίς καμιά σχετική διαβούλευση ή ενημέρωση από την πλευρά του αρμόδιου υπουργείου Εσωτερικών, οι δήμοι της χώρας καλούνται να καλύψουν τη μισθοδοσία των 2.064 μόνιμων υπαλλήλων των ΚΕΠ, μη έχοντας, όπως είναι επόμενο, προϋπολογίσει το σχετικό κόστος, το οποίο ανέρχεται σε τουλάχιστον 35 εκατ. ευρώ ετησίων, στις δαπάνες τους.

Διαχρονικά η μισθοδοσία των υπαλλήλων των ΚΕΠ καλύπτονταν από κεντρικούς πόρους που αποδίδονταν στους δήμους , επιπλέον του δωδεκατημορίου.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, με επιστολή που απέστειλε στον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012, σημειώνει ότι σε μια χρονική στιγμή που πολλοί δήμοι προσπαθούν εναγωνίως να καλύψουν τη μισθοδοσία και τις λειτουργικές τους δαπάνες, παρόμοιες ενέργειες έρχονται να επιβαρύνουν επιπλέον οικονομικά τους δήμους που ήδη βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο.

Σημειώνει εμφατικά το γεγονός ότι της σχετικής απόφασης δεν προηγήθηκε διαβούλευση ή ενημέρωση από την πλευρά του κου Στυλιανίδη, και ζητά την άμεση επανεξέταση της απόφασης επαναφοράς του προηγούμενου καθεστώτος της επιπλέον του δωδεκατημορίου χρηματοδότησης των ΚΕΠ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ