Νέες περικοπές στους ΟΤΑ, κίνδυνος και για έργα

DHMARXOIΗ αγωνία του συνόλου της αυτοδιοίκησης για την οικονομική κατάσταση που επικρατεί μεταφέρθηκε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της ΚΕΔΕ, στην οποία μετείχε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος και ο αντιδήμαρχος οικονομικών Νίκος Μάντης.

Τα οικονομικά των ΟΤΑ βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή, λόγω της συνεχούς περικοπής πόρων αλλά και της γενικότερης κατάστασης που επικρατεί στη χώρα.

Τα μηνύματα μάλιστα για το προσεχές διάστημα, όπως επισημάνθηκε, δεν είναι διόλου αισιόδοξα καθώς αναμένονται και νέες περικοπές στη ΣΑΤΑ, μη κατανομή δρομολογημένων χρηματοδοτήσεων (παλιές οφειλές) και πιθανή απένταξη έργων του ΕΣΠΑ.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης ο Δήμαρχος Ιωαννίνων πρότεινε να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες η ΚΕΔΕ ώστε να ανοίξει επίσημος διάλογος με τα θεσμοθετημένα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να διεκδικήσει μέσω αυτών άμεσες λύσεις στα οικονομικά της προβλήματα.

Ο αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Νίκος Μάντης τόνισε ότι δεκαοκτώ μήνες μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη οι θεσμοθετημένοι φορείς της Αυτοδιοίκησης δεν είναι ακόμη σε θέση να προτείνουν υλοποιήσιμες προτάσεις για την οικονομική εξυγίανση και την οικονομική βιωσιμότητα μικρών και μεγάλων Δήμων της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ