Νέες κοπές δέντρων.. Αποχαιρετούμε τα πλατάνια της παραλιμνίου!

platania kopi

Η εικόνα της παραλιμνίου των Ιωαννίνων όπως την γνωρίζαμε για χρόνια αλλάζει..Και αλλάζει δραματικά καθώς τα πλατάνια που την κάλυπταν και την έδιναν ξεχωριστό χρόνο ένα- ένα χάνονται.

Οι κοπές δεκάδων δέντρων από το 2020 δεν ήταν αρκετές τελικά για να ανακόψουν την επέλαση του μεταχρωματικού έλκους.

Το τελευταίο διάστημα ήταν ορατό δια γυμνού οφθαλμού ότι πολλά δέντρα έχουν προσβληθεί από τη νόσο και μάλιστα σε διαφορετικά σημεία της παραλιμνίου.

Ο μεγάλος πλάτανος στο χώρο στάθμευσης οχημάτων, δίπλα στο Πάρκο Κατσάρη είχε ξεραθεί πλήρως.  Την Δευτέρα κόπηκε και χάθηκε για πάντα.EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • platania kopi1

Μαζί κόπηκαν κι άλλα δέντρα της παραλιμνίου από συνεργεία του Δήμου και μετά από υπόδειξη του δασαρχείου ενώ η επιχείρηση απομάκρυνσής τους θα συνεχιστεί την Τρίτη στην περιοχή του Μώλου.

Εκεί και ο πιο εμβληματικός πλάτανος, πάνω στη στροφή του δρόμου, έχει τα σημάδια της νόσου..

Σε άλλα σημεία ολόκληρα δέντρα ή μεγάλα κλαδιά έχουν ήδη ξεραθεί.EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • paralimnios platania

Η εικόνα της παραλιμνίου αλλάζει.. Και είναι άγνωστο αν τα σφενδάμια που φυτεύονται θα την κάνουν σε λίγα χρόνια παρόμοια με αυτή που ξέραμε ή όχι..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ