Νέες εντάξεις και τροποποιήσεις έργων

nomarxia1Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καχριμάνη εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η πράξη «Ανάπλαση κεντρικών οδών της πόλεως της Φιλιππιάδας», προϋπολογισμού 1.195.980 ευρώ. Το υπό εκτέλεση έργο προβλέπει την κατασκευή νέων πεζοδρομίων με κατάλληλο πλάτος, νέου οδοστρώματος, καθώς και η δημιουργία θέσεων στάθμευσης οχημάτων. Επίσης, στην πράξη περιλαμβάνονται εργασίες κατασκευής νέου δικτύου όμβριων υδάτων και η εγκατάσταση νέου δικτύου ηλεκτροφωτισμού.

Τροποποιήσεις στις πράξεις του ΕΣΠΑ για την ύδρευση Κόνιτσας και την οδική σύνδεση Μαρμάρων – Ιωαννίνων

Υπεγράφησαν από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη οι τροποποιήσεις των πράξεων «Αναβάθμιση της οδικής σύνδεσης Μαρμάρων με την πόλη των Ιωαννίνων στον οικισμό Καρδαμίτσια» και «Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Κόνιτσας».

Η «Αναβάθμιση τοπικής οδού σύνδεσης του Δ.Δ. Μαρμάρων με την πόλη των Ιωαννίνων στον οικισμό Καρδαμίτσια», με συνολική δημόσια δαπάνη 4.843.657 ευρώ, είναι ενταγμένη στον άξονα προτεραιότητας «Υποδομές και υπηρεσίες προσπελασιμότητας Ηπείρου» του ΕΣΠΑ.

Το έργο αφορά στην κατασκευή του κόμβου Καρδαμιτσίων, την αναβάθμιση της οδού Εθνικής Αντιστάσεως στον οικισμό Καρδαμίτσια του Δήμου Ιωαννιτών και του τμήματος της οδού που συνδέει αυτή με την Παράκαμψη Ιωαννίνων. Στην πράξη περιλαμβάνονται πέντε υποέργα, α) «Απαλλοτριώσεις» και β) «Αναβάθμιση της τοπικής οδού σύνδεσης του Δ.Δ. Μαρμάρων με την πόλη των Ιωαννίνων στον οικισμό Καρδαμίτσια», γ) «Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης -ύδρευσης στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως στα Καρδαμίτσια», δ) & ε) Εργασίες μετατόπισης των δικτύων ΟΤΕ και ΔΕΗ.

Η πράξη «Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Κόνιτσας», έχει συνολική δημόσια δαπάνη 2.845.000 ευρώ, και είναι ενταγμένη στον άξονα προτεραιότητας «Αειφόρος ανάπτυξη και ποιότητα ζωής Ηπείρου». Το έργο περιλαμβάνει την αντικατάσταση του υπάρχοντος εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του Δ.Δ. Κόνιτσας του Δήμου Κόνιτσας. Σημειώνεται ότι το υφιστάμενο δίκτυο αποτελείται από πεπαλαιωμένους αγωγούς και προτείνεται ένα σύγχρονο δίκτυο ύδρευσης που θα εξυπηρετεί την περιοχή για τα επόμενα σαράντα χρόνια.

Επίσης, από τον Περιφερειάρχη κ. Αλ. Καχριμάνη υπεγράφη η ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου «Κατασκευή πλατείας Ανατολής» του Δήμου Ιωαννιτών, προϋπολογισμού 860.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ