Νέες αντιδράσεις για τις έρευνες πετρελαίου

Την έντονη αντίδραση πρωτοβουλιών, κινήσεων και πολιτών συνάντησαν τα συνεργεία των εταιριών που διεξάγουν έρευνες υδρογονανθράκων στο Ζαγόρι.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις οι κάτοικοι σταμάτησαν την λειτουργία πέντε συνεργείων που βρέθηκαν στην περιοχή ενώ το βράδυ της Κυριακής σε συνάντηση των επιτροπών αναλύθηκε η κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ήπειρο.

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ηπείρου σε ανακοίνωσή της εκφράζει την διαφωνία της με τις έρευνες και τις εξορύξεις υδρογονανθράκων και τονίζει:

“Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέσα από τις επιτροπές ενάντια στις εξορύξεις, με σκοπό να στείλουμε στον αγύριστο τις πολυεθνικές των πετρελαίων που υπόσχονται «ανάπτυξη» συνώνυμο της καταστροφής, της απλήρωτης δουλειάς, της μαραζωμένης φύσης. Θα είμαστε απέναντι στους τοπικούς δημάρχους και περιφερειάρχες που στρώνουν κόκκινο χαλί στις εταιρίες και στους μπράβους, απέναντι στην πολιτική των κυβερνήσεων που αφού διέλυσαν την αγροτική παράγωγη, ερήμωσαν τα χωριά και τώρα, μας λένε ότι μόνη διέξοδος είναι να καταστρέψουμε και το περιβάλλον στο όνομα του κέρδους”.

Η Πρωτοβουλία Πολιτών το μεσημέρι της Τρίτης (μία) διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων.

“…Για να διατρανώσουμε την αντίθεση μας στις εξορύξεις και να δηλώσουμε κατηγορηματικά ότι δε φοβόμαστε το “σύγχρονο παρακράτος”, αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ