Νέα πρωτοβουλία διαλόγου από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

pasok1Την πρωτοβουλία τους να ανοίξει ένας διάλογος για το ΠΑΣΟΚ με την κοινωνία, εν όψει των επικείμενων διαδικασιών ακόμη και για το θέμα της ηγεσίας, ανακοίνωσαν οι βουλευτές του κόμματος Οδυσσέας Βουδούρης, Θανάσης Οικονόμου και Φραγκίσκος Παρασύρης, σε συνέντευξη Tύπου, κατά την οποία κατέστησαν σαφές ότι δεν αποτελούν άλλη μια ομάδα μέσα στο ΠΑΣΟΚ ούτε κανένας δεν κινείται από κανένα νήμα.

Αντικείμενο αυτής της πρωτοβουλίας μας εν όψει των εξελίξεων στο ΠΑΣΟΚ είναι να βάλουμε ένα πολιτικό πλαίσιο και παίρνουμε το ρίσκο να κάνουμε προτάσεις που δεν συνιστούν ολοκληρωμένη πολιτική πλατφόρμα, ανέφερε ο βουλευτής Μεσσηνίας Οδ.Βουδούρης.

Αυτοσυντήρηση ή αυτοκαταστροφή, είναι το δίλημμα για το ΠΑΣΟΚ, πρόσθεσε ο βουλευτής Ιωαννίνων Θανάσης Οικονόμου τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να συζητήσει ως σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα ποιος είναι σήμερα ο ρόλος του κράτους και τι ανάπτυξη θέλουμε», ενώ πρόσθεσε ότι «όποιος μιλάει μόνο για την ηγεσία κι όχι για την φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ είναι σαν να μιλάει για ένα άδειο πουκάμισο».

Ο βουλευτής Ηρακλείου Φραγκίσκος Παρασύρης τόνισε ότι «δεν είμαστε λαγοί κανενός» και πως δεν είναι βέβαιο ότι θα στηρίξουν και οι τρεις τον ίδιο υποψήφιο.

Υπερασπίστηκε το δικαίωμα του Γιώργου Παπανδρέου να ανοίξει τις διαδικασίες για αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ και προανήγγειλε εκδηλώσεις στο Ηράκλειο, την Καλαμάτα και τα Ιωάννινα και ευρύτερα στην κοινωνία.

Μεταξύ των προτάσεων που διατύπωσαν οι τρεις βουλευτές είναι ότι το πολιτικό σύστημα, το οποίο συνιστά βασικό στοιχείο της σημερινής κρίσης που διέρχεται η χώρα, πρέπει να αλλάξει και σε αυτό θα συμβάλει η κατάργηση σταυρού προτίμησης, αφού, όμως, υπάρξουν προκριματικές εκλογές στα κόμματα και στις παρατάξεις.

Πρότειναν ακόμη θητεία των βουλευτών και διαχωρισμό του υπουργικού από το βουλευτικό αξίωμα, καθώς και εκλογή του Προέδρου Δημοκρατίας από τη βάση, χωρίς, όμως, αλλαγή αρμοδιοτήτων.

Ζήτησαν να θεσπισθεί ένα ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για τους χαμηλόμισθους, αλλά κι ένα μέγιστο εισόδημα για τους κρατικούς λειτουργούς ακόμη και για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό.

Όσο για το παραγωγικό μοντέλο και την οικονομία τόνισαν την ανάγκη να ενισχυθεί η ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα και να καθιερωθεί σταθερό φορολογικό σύστημα που θα καθοριστεί με ανοιχτή δημόσια διαβούλευση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ