Νέα ερωτήματα για το ακινητοποιημένο φορτηγό

filippiada dimarxeio

Και να που ένα φορτηγό άναψε φωτιές στο Δήμο Ζηρού. Ένα φορτηγό που αγοράστηκε αλλά δεν έχει τεθεί σε λειτουργία.

Η απάντηση που έδωσε ο Δήμος Ζηρού δεν κάλυψε τα ερωτήματα που είχαν θέσει οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Βέργος και Γιώργος Κόκκαλης οι οποίοι και επανέρχονται.

Οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι αναφέρουν ότι η διαδικασία της απευθείας ανάθεσης για την αγορά του φορτηγού ολοκληρώθηκε το 2020 και θέτουν νέα ερωτήματα.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν..

Από τα έγγραφα που παρατίθενται στο ένταλμα εξόφλησης αποδεικνύεται ξεκάθαρα ότι η διαδικασία της απευθείας ανάθεσης ολοκληρώθηκε το 2020 . Επίσης η φωτογραφία με την οποία διαφήμισε ο δήμος την αγορά του φορτηγού δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο την 21/12/2020.

Δυστυχώς γι αυτούς τα γραπτά μένουν .

Σε κάθε περίπτωση όμως το Γραφείο Συγκοινωνιών Πρέβεζας χορηγεί πινακίδες κυκλοφορίας σε λίγες ημέρες και όχι σε μήνες  εκτός και εάν το όχημα παρουσιάζει προβλήματα.

 Εισαγωγείς φορτηγών αυτοκινήτων και συνεργεία για τοποθέτηση ανατροπής σε αυτά ,υπάρχουν και στην περιοχή μας γι αυτό ο δήμος κατά τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης έπρεπε γραπτώς να ζητήσει την προσφορά τους.

Τα μέλη της επιτροπής παραλαβής του φορτηγού του Δήμου έπρεπε να διαθέτουν και τα σχετικά προσόντα για να ελέγξουν εισαγόμενο μεταχειρισμένο φορτηγό στο οποίο τοποθετήθηκε εκ των υστέρων ανατροπή. Διαφορετικά όφειλαν να ζητήσουν τον έλεγχο και βεβαίωσης καλής λειτουργίας από την αντιπροσωπεία της ΜΑΝ γιατί πρόκειται για εξειδικευμένη περίπτωση.

Τελικά ο κ. δήμαρχος που ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη για τα Χάλια του καταφυγίου των αδέσποτων ζώων, δεσμεύεται ότι το ΦΙΧ είναι έτοιμο και κατάλληλο για τις ανάγκες του δήμου και δεν χρήζει περαιτέρω επιδιόρθωσης?

Αναμένουμε….               

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ