Νέα έργα διαχείρισης αποβλήτων

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο προγραμματισμός της Περιφέρειας για την αναβάθμιση του περιβάλλοντος της Ηπείρου, τόσο ως προς τη διαχείριση των υγρών, όσο και των στερεών αστικών αποβλήτων.

Η Οικονομική Επιτροπή, ενέκρινε σήμερα τους αναδόχους τριών έργων: Το πρώτο αφορά την κατασκευή Αποχετευτικών Αγωγών (Δίκτυα Συλλογής, Μεταφοράς και Διάθεσης) και Αντλιοστασίων Λυμάτων στα όρια του Δήμου Πάργας», προϋπολογισμού 2.028.000 ευρώ για το οποίο αναδείχτηκε ανάδοχος η Κ/Ξ ΤΕΧΝΟΔΟΜΗ ΑΤΕ- ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

Τα άλλα δύο έργα αφορούν κατασκευές σταθμών μεταφόρτωσης απορριμμάτων (ΣΜΑ). Για τον Σταθμό Πωγωνίου, προϋπολογισμού 718.000 ευρώ, ανάδοχος αναδείχτηκε η Κ/Ξ ΚΑΙΡΙΔΗΣ ΧΡ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΤΖΗΚΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ο.Ε., ενώ για τον Σταθμό Γ. Καραϊσκάκη, προϋπολογισμού 495.000 ευρώ, ανάδοχος αναδείχτηκε η Κ/Ξ ΠΟΡΦΥΡΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ – ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε.ΒΩΤΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ.

Στο μεταξύ υπεγράφη η σύμβαση εκτέλεσης του έργου «Κατασκευή αποχετευτικών αγωγών (δίκτυα συλλογής, μεταφοράς και διάθεσης) και αντλιοστασίων λυμάτων στα όρια του Δήμου Πρέβεζας», συνολικού ποσού σύμβασης 10.807.822,75 ευρώ.

Η σύμβαση υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, το Δήμαρχο Πρέβεζας κ. Χρήστος Μπαϊλη, τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας «ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ Α.Ε.» κ. Γεώργιο Αθανασόπουλο, παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη, αρμόδιας για θέματα Περιβάλλοντος και Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, κ. Τατιάνας Καλογιάννη.

Το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος» 2014-2020 της Περιφέρειας Ηπείρου.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ