Νάτσης: Αφετηρία προοδευτικών συγκλίσεων

Λίγα 24ωρα μετά τις εκλογές της ΠΕΔ και μετά την δήλωση του Θωμά Μπέγκα τοποθετείται επί των διεργασιών και του αποτελέσματος ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Πολίτες για την Ανατροπή» Λάζαρος Νάτσης.

Ο κ. Νάτσης θεωρεί ελπιδοφόρο το γεγονός ότι δυνάμεις που κινούνται στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και της κεντροαριστεράς βρήκαν σημεία επαφής και προχώρησαν σε συνεργασία, την οποία μάλιστα χαρακτηρίζει ως αφετηρία για γόνιμες συγκλίσεις και προοδευτικές πρωτοβουλίες στο επόμενο διάστημα.

Οι «Πολίτες για την Ανατροπή» βλέπουν παρασκηνιακά παιγνίδια προσωπικών ανταγωνισμών και επικράτηση νέων ομάδων στο χώρο της δεξιάς που κυριάρχησε στις εκλογές. Μάλιστα εκτιμά ότι αυτό προοιωνίζει δυσάρεστες εξελίξεις για το μέλλον της αυτοδιοίκησης με κυρίαρχο τον αυταρχισμό και την σύμπραξη με ιδιωτικά συμφέροντα, πανέτοιμα, όπως σημειώνει να διεκδικήσουν μεγαλύτερο μερίδιο από τους προϋπολογισμούς των δήμων.

Τα βέλη της παράταξης επικεντρώνονται κυρίως στην παράταξη της Δημοτικής Αρχής Ιωαννίνων και τον Μωυσή Ελισάφ.

«Είναι θλιβερό που σε αυτές τις διεργασίες στάθηκε απέναντι η αυτοδιαφημιζόμενη και ως “προοδευτική” παράταξη της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ του Δημάρχου Μ. Ελισάφ. Η «ανεξάρτητη» παράταξη που κατά δήλωσή της συγκροτείται από άτομα που ανήκουν σε όλους τους πολιτικούς χώρους, σε όλα τα επίμαχα θέματα «γέρνει» Δεξιά. Συστρατεύτηκε για μια ακόμη φορά με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας και εξέλεξε αντιπροσώπους στην ΠΕΔ και την ΚΕΔΕ «απορρίπτοντας τα κόμματα και επιλέγοντας την Αυτοδιοίκηση». Τα γεγονότα αυτά δημιουργούν το καθήκον για την εκ βάθρων ανασύσταση του Προοδευτικού χώρου στην Τ.Α με το ξεκαθάρισμα πολιτικών και προσώπων, κάτι που θα γίνει με διαρκή διάλογο και σεβασμό στις ιδιαιτερότητες του χώρου για να προκύψει μια νέα κοινωνική πλειοψηφία, που θα αναλάβει τα ηνία στο Δήμο Ιωαννιτών την επόμενη τετραετία» αναφέρει.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ