«Ναι» του ΥΠΕΝ στο East Med

agogos fa

Ο αγωγός φυσικού αερίου από την Ανατολική Μεσόγειο ως τα παράλια της Ηπείρου «ζεσταίνεται» ανάλογα με τις διεθνείς γεωπολιτικές εξελίξεις.

Οι Αμερικανοί πριν λίγο καιρό φρόντισαν να τον βάλουν στον πάγο, όμως οι Ευρωπαίοι εξακολουθούν να κρατούν το έργο στο προσκήνιο.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος τις μέρες αυτές θετικά για το έργο της κατασκευής και λειτουργίας του Αγωγού Φυσικού Αερίου (ΑΦΑ) East Med, σύμφωνα με την προτεινόμενη λύση που αποτυπώνεται στον φάκελο ΠΠΠΑ.

Οι Μελέτες Προκαταρκτικού Προσδιορισμού Περιβαλλοντικών Απαιτήσεων (ΠΠΠΑ) μπορεί να ζητηθούν από το φορέα που σχεδιάζει ένα έργο, πριν τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ). Σε αυτό το πλαίσιο ο φορέας έχει τη δυνατότητα να ανοίξει δημόσιο διάλογο για τις ενδεχόμενες κύριες περιβαλλοντικές επιπτώσεις του έργου.

Ο East Med προωθείται από την IGI Poseidon, στην οποία συμμετέχουν η ΔΕΠΑ και η ιταλική Edison. Πρόκειται για αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου που θα συνδέει Ισραήλ-Κύπρο- Ελλάδα. Ο υποδομή του αγωγού έχει ως στόχο να εκμεταλλευτεί τα κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ