Ν. Γκόντας: Αιχμές για Δήμο και Νέα Δημοκρατία

Τους υποψηφίους της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας και τους κεντρικούς άξονες του προγράμματος της παράταξης θα παρουσιάσει την ερχόμενη Κυριακή ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Γκόντας.

«Έργα παντού» είναι το κεντρικό προεκλογικό σύνθημα, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις που έκανε ο Νίκος Γκόντας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Στη συνέντευξη τύπου δεν έλειψαν οι βολές τόσο προς την απερχόμενη δημοτική αρχή όσο και προς διάφορους παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Νίκος Γκόντας επέρριψε ευθύνες στη δημοτική αρχή για την εγκατάλειψη που παρατηρείται και την απουσία παρεμβάσεων που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα αλλά και για το έλλειμμα στα μεγάλα έργα.

Ειδική αναφορά έκανε στη μηδενική απορρόφηση από το ΕΣΠΑ αλλά και στα έργα της ΔΕΥΑΙ που ανακοινώθηκαν πανηγυρικά και ως νέα, ενώ στην ουσία αποτελούν τμήματα της μεγάλης παρέμβασης που σχεδιάστηκε το 2009, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ το 2011, απεντάχθηκε και ξαναεντάχθηκε με 36 εκατομμύρια αντί των αρχικών 49!

«Η σημερινή δημοτική αρχή περιορίστηκε σε εξαγγελίες, σχέδια επί χάρτου, μακέτες, εκδρομές και διακοπές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γκόντας για να συμπληρώσει πως η προεκλογική περίοδος δεν θα πρέπει να χαρακτηριστεί από οξύτητα αλλά δεν μπορεί να δοθεί ασυλία στη Δημοτική Αρχή.

Αναφερόμενος στην παράταξή του σημείωσε ότι το ψηφοδέλτιο έχει συμπληρωθεί και την Κυριακή θα παρουσιαστεί ο μεγαλύτερος αριθμός των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων.

«Η παράταξή μας δημιουργήθηκε από Γιαννιώτες για να υπηρετεί τους Γιαννιώτες και όχι ξένα κέντρα… Οι συμπολίτες μας δεν είναι πρόβατα για να τους οδηγούν τα κόμματα ή άλλοι παράγοντες..» ανέφερε με νόημα.

Σχολιάζοντας την τελευταία εγκύκλιο του Λευτέρη Αυγενάκη με την οποία συστήνει ουσιαστικά ουδετερότητα στα κομματικά στελέχη όπου υπάρχουν πάνω τους ενός υποψηφίου που προέρχεται από τον χώρο, είπε ότι προσπαθεί να επαναφέρει την κανονικότητα. Η εγκύκλιος αυτή είναι συνεπής με τις αρχές της Νέας Δημοκρατίας για ακηδεμόνευτη αυτοδιοίκηση.

Ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν ωστόσο όταν κλήθηκε να σχολιάσει δηλώσεις του Προέδρου της ΝΟΔΕ Θεόδωρου Τζαρούχη ότι η εγκύκλιος δεν αφορά τα Γιάννινα.

«Το πλην Ιωαννίνων ισχύει και δω;… Δεν προκύπτει από πουθενά κάτι τέτοιο. Μάλλον δεν τον συμφέρει καθώς αποκαλύπτεται και ο δικός του ρόλος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γκόντας επιβεβαίωσε ότι ασκήθηκαν πολλές πιέσεις και απειλές σε συνεργάτες του. Συμπλήρωσε δε ότι αποτέλεσμα αυτής της στάσης ήταν να προκληθούν αντιδράσεις και ένας σημαντικός αριθμός στελεχών να πλαισιώνει τελικά το δικό του ψηφοδέλτιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ