Μύτικας: Φωτιά στα σκουπίδια αντί να τα πάνε στον ΧΥΤΑ!

MITIKAS_1Απίστευτες εικόνες που εκθέτουν ανεπανόρθωτα τις τοπικές αρχές είναι αυτές που βιώνουν οι κάτοικοι στο Μύτικα Πρέβεζας. Αφού πρώτα με την ανοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης δημιουργήθηκε μια ανεξέλεγκτη χωματερή, στη συνέχεια κάποιοι είχαν την φαεινή ιδέα να βάλουν φωτιά ώστε να απαλλαγούν από αυτή.

Εκμεταλλευόμενοι λοιπόν τις καιρικές συνθήκες ανακάτεψαν σκουπίδια, βαριά αντικείμενα και κλαδιά δέντρων, τα παρέδωσαν στις φλόγες και μαζί παρέδωσαν τους κατοίκους του χωριού στον καπνό, τη δυσοσμία και την αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Οι διαμαρτυρίες είναι έντονες για την κατάσταση που δημιουργήθηκε. Μάλιστα με ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να εξεταστεί από όλους τους αρμόδιους η καταγγελία που κάνουν οι κάτοικοι του Μύτικα ότι κάποιοι προτίμησαν να βάλουν φωτιά ώστε να απαλλαγούν από τα σκουπίδια καθώς δεν βρήκαν υπερβολικό το κόστος για την μεταφορά τους στον ΧΥΤΑ.

Σύμφωνα δε με τις μαρτυρίες η έκταση στην οποία δημιουργήθηκε επί μήνες η χωματερή και τώρα καίγεται ανήκει στην πρώην Κοινότητα, δηλαδή είναι Δημοτική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ