«Μύλος» με τα κλειστά γυμναστήρια… Ο Σπάρτακος ζητά να του επιστραφεί η αίθουσα της Ανατολής

Η απόφαση της διοίκησης του ΠΕΑΚΙ να προχωρήσει σε έξωση του Σπάρτακου από την αίθουσα της Λιμνοπούλας, ανοίγει τον ασκό του Αιόλου και μπορεί το σύνολο των ερασιτεχνικών σωματείων της περιοχής και μαζί βέβαια εκατοντάδες παιδιά που αθλούνται. Κι αυτό γιατί ο Σπάρτακος, με βάση συμφωνία που είχε γίνει το 2015, ζητά τώρα να του αποδοθεί για αποκλειστική χρήση η κλειστή αίθουσα που ολοκληρώθηκε πρόσφατα στην Ανατολή, πίσω από το Πανηπειρωτικό Στάδιο.

Το θέμα παίρνει ιδιαίτερα σοβαρές διαστάσεις, καθώς η απόφαση της Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλες περιπέτειες τους συλλόγους όλων των αθλημάτων που κάνουν χρήση των δύο κλειστών γυμναστηρίων.

Η απόφαση για… έξωση του Σπάρτακου από την αίθουσα της Λιμνοπούλας ελήφθη πριν μερικές ημέρες. Το μεσημέρι της Πέμπτης η Διοίκηση του ΠΕΑΚΙ, με πανηγυρικό χαρακτήρα έκανε γνωστό ότι προχωρά στο κλείσιμο της αίθουσας ώστε να γίνει πλήρης ανακαίνιση και ανανέωση του εξοπλισμού και στη συνέχεια θα την παραχωρήσει σε όλα τα σωματεία που πληρούν τους κανόνες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

«Η συγκεκριμένη αίθουσα δεν θα είναι πια αποκλειστικής χρήσης κανενός σωματείου» ανέφερε με νόημα στην ανακοίνωσή της.

Η απάντηση του Σπάρτακου υπήρξε άμεση… Το σωματείο των Ολυμπιονικών όπως έχει καθιερωθεί, απευθύνεται στον Περιφερειάρχη Ηπείρου και παράλληλα κοινοποιεί την επιστολή στον Δήμαρχο, τους βουλευτές και την Διοίκηση του ΠΕΑΚΙ.

Στην επιστολή αναφέρει ότι τον Ιούνιο του 2015 είχε υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας με το οποίο παραχωρήθηκε το κλειστό της Ανατολής, το οποίο ανήκε στον Σπάρτακο, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες άλλων σωματείων της πόλης. Ως αντάλλαγμα παραχωρήθηκε στον Σπάρτακο, η αίθουσα που κατασκευάστηκε στη Λιμνοπούλα με δαπάνες της Περιφέρειας Ηπείρου. Η παραχώρηση, σύμφωνα με την απόφαση που έχει υπογράψει και η τότε διοίκηση του ΠΕΑΚΙ ίσχυε αποκλειστικά για τον Σπάρτακο και για διάστημα δέκα ετών, δηλαδή μέχρι το 2025.

Ο Σπάρτακος τονίζει ότι η σημερινή διοίκηση του ΠΕΑΚΙ, ακολουθώντας μία πολιτική παράδοξη, δεν αναγνωρίζει τις αποφάσεις της και δημιουργεί νέες καταστάσεις, τιμωρώντας ουσιαστικά τον σύλλογο.

Με βάση όλα αυτά ο Σπάρτακος ζητά να του επιστραφεί η χρήση του Κλειστού της Ανατολής, εκφράζοντας τη λύπη του για τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν για τους υπόλοιπους συλλόγους της πόλης.

Σημειώνεται ότι σήμερα η αίθουσα της Ανατολής χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τα σωματεία του μπάσκετ, τα οποία έχουν συμφωνήσει να αποχωρήσουν από την Λιμνοπούλα ώστε το κλειστό να χρησιμοποιείται από τα σωματεία του βόλει και του χάντμπολ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ