Μπέζας: Πολλαπλά οφέλη από την πώληση του λιμανιού

egnatia-limani

Πολλαπλά οφέλη για την Ηγουμενίτσα και την Ήπειρο βλέπει ο Αντώνης Μπέζας στην είσοδο ιδιώτη επενδυτή ή με άλλα λόγια στην πώληση του λιμανιού.

Όπως αναφέρει, σε γραπτή του δήλωση ο Πρόεδρος της ΕΤΑΔ η παραχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΗΓ σε στρατηγικό επενδυτή αποτελεί την καλύτερη επιλογή καθώς στην περίπτωση της Ηγουμενίτσας δεν μπορούσε να προχωρήσει το μοντέλο της υποπαραχώρησης καθώς δεν υπάρχουν αυτόνομα τμήματα δραστηριοτήτων.

«Στο βαθμό που οι υποδομές του θα εξελιχθούν και θα αξιοποιηθούν κατάλληλα, το λιμάνι της Ηγουμενίτσας μπορεί να αποτελέσει μοχλό περαιτέρω ανάπτυξης της ναυτιλίας, των θαλάσσιων μεταφορών, του τουρισμού και άλλων οικονομικών τομέων (παραχωρείται στο στρατηγικό επενδυτή και το διχωρικό Επιχειρηματικό Πάρκο Ηγ/τσας- Γκρίκας και η σχεδιαζόμενη Μαρίνα της Ηγουμενίτσας). Με αυτό τον τρόπο, πέρα από τις υποχρεωτικές επενδύσεις, πρόσθετες επενδύσεις θα προέλθουν και από άλλες επιχειρήσεις οι οποίες θα δραστηριοποιηθούν στην ευρύτερη περιοχή σαν αποτέλεσμα συνεργασίας με το λιμάνι. Η εισροή ιδιωτικών κεφαλαίων και η τεχνογνωσία στην ανάπτυξη λιμενικών δραστηριοτήτων και δραστηριοτήτων τουρισμού και logistics θα οδηγήσει σε πολλαπλές συνέργειες και θα έχει σημαντική θετική επίδραση στην τοπική μας οικονομία αλλά και σε ολόκληρη την Ήπειρο, με ενίσχυση της υφιστάμενης οικονομικής δραστηριότητας και αύξηση της απασχόλησης», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Μπέζας.

Τέλος σημειώνει ότι τα προβλήματα σε σχέση με τη χερσαία ζώνη του ΟΛΗΓ στην Ηγουμενίτσα και τη συνέχιση λειτουργίας των επιχειρήσεων που υπάρχουν στην Πλαταριά, τη Σαγιάδα και τα Σύβοτα, θα αντιμετωπιστούν στο πλαίσιο του διαγωνισμού, με ειδική προνομιακή μέριμνα και προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ