Μπέζας: Παρότρυνση για ορκωτούς λογιστές στο Δήμο

mpezas parataksi (1)

Με την παρουσία πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη μετεκλογική συνάντηση  μελών και φίλων του Συνδυασμού “ΜΑΖΙ για την ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ”, με θέματα την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και  το σχεδιασμό δράσης στη νέα δημοτική περίοδο.

Ο Αντώνης Μπέζας ανέλαβε στο ακέραιο την ευθύνη για το εκλογικό αποτέλεσμα το οποίο δεν ήταν το επιθυμητό και όπως είπε το αποτέλεσμα αυτό διαμορφώθηκε κυρίως από την επιρροή εξωτερικών παραγόντων.

Υπογράμμισε την ανάγκη διεύρυνσης της παράταξης και προσδιόρισε ως μόνους εχθρούς την στασιμότητα, τη μιζέρια, την παρακμή, την αλαζονεία και την έλλειψη στόχων και στρατηγικής.

Ο κ. Μπέζας πέταξε το μπαλάκι και στο νέο δήμαρχο καλώντας τον να ζητήσει τον έλεγχο του δήμου από ορκωτούς λογιστές.

«Είμαστε ένας αυτόνομος Συνδυασμός. Δεν είμαστε «αυτοδιοικητικά  δεκανίκια» κανενός. Θα ελέγχουμε εποικοδομητικά και τεκμηριωμένα ώστε να υπάρχει αποτελεσματικότητα, διαφάνεια, νομιμότητα, αξιοκρατία και ισότιμη μεταχείριση. Οι πολίτες θέλουν λύσεις στα προβλήματά τους και όχι άσκοπες αντιπαραθέσεις. Έλεγχο χωρίς καμία εμπάθεια θα ασκήσουμε και για τα πεπραγμένα της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής Λώλου, ιδιαίτερα  γι’ αυτά των τελευταίων προεκλογικών μηνών. Οι εκλογές δεν είναι πολιτική «κολυμβήθρα του Σιλωάμ» όπου ξεπλένονται τα ανομήματα ή τα πολιτικά λάθη.

Αυτό που έγινε στην Ηγουμενίτσα ήταν μια ήττα του συστήματος και μια πρώτη νίκη για τον τόπο μας. Μια πρώτη νίκη, γιατί χρειάζονται και άλλες. Η αλλαγή δεν είναι ποτέ μια εύκολη υπόθεση. Και γίνεται δυσκολότερη όσο βαθύτερες είναι οι ρίζες του συστήματος. Δεν αρκεί μια εκλογική αναμέτρηση για να αλλάξουμε  την αδράνεια τόσων ετών. Και αν δεν ξέρει που φθάνουν οι ρίζες του συστήματος ο νέος Δήμαρχος κ. Νταής,  ας ζητήσει επίσημη παράδοση – παραλαβή  ή ας ζητήσει να μπουν ορκωτοί λογιστές στο Δήμο, για να μάθουν οι πολίτες της Ηγουμενίτσας τι θα παραδώσει η απερχόμενη Δημοτική Αρχή» υπογράμμισε ο κ. Μπέζας.

Στις τοποθετήσεις  και το διάλογο που ακολούθησε   κατατέθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις για τον τρόπο δράσης και παρουσίας του Συνδυασμού και της Δημοτικής Παράταξης  στην κοινωνία και το Δημοτικό Συμβούλιο  ενώ   ομόθυμη ήταν η άποψη ότι η προσπάθεια που ξεκίνησε πρέπει να συνεχιστεί   με στόχους την ανάπτυξη, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την αναδιοργάνωση του Δήμου και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, με έμφαση στην προώθηση του στρατηγικού σχεδίου του Συνδυασμού για τα “16+4 μεγάλα βήματα για την Ηγουμενίτσα του 2030”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ