Μπέζας: Ο ΟΛΗΓ ξεκίνησε από το τέλος στη Σαγιάδα

sagiada pano

Ευθύνες στους δημάρχους και τον βουλευτή Θεσπρωτίας για όσα συμβαίνουν στην Σαγιάδα επιρρίπτει ο Αντώνης Μπέζας, επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για την Ηγουμενίτσα» και πρώην Υπουργός.

Το θέμα σχετίζεται με τα έγγραφα που έχουν σταλεί από τον ΟΛΗΓ και ζητούν από τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων της παραλίας να προχωρήσουν στην απομάκρυνση των εξωτερικών κατασκευών και μάλιστα άμεσα.

Ο Αντώνης Μπέζας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΑ Ιωαννίνων τόνισε ότι έχουν δίκιο που αντέδρασαν τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας όσο και το Επιμελητήριο και συμπληρώνει πως οι δύο δήμαρχοι –Ηγουμενίτσας και Φιλιατών- που πανηγύριζαν μαζί με τον βουλευτή όφειλαν να είχαν ενημερώσει τους κατοίκους για όσα προβλέπονται στις συμβάσεις.

Αναλυτικά σημείωσε:

«Κατά την άποψή μου, η διάθεση του 67% του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΟΛΗΓ ΑΕ σε στρατηγικό επενδυτή με παράλληλες δεσμεύσεις έναντι της τοπικής κοινωνίας, ήταν η μόνη καθαρή αναπτυξιακή λύση και με αυτή την έννοια αποτελεί μια επενδυτική κίνηση προς το μέλλον.

Δεν είναι υποχρέωση των πολιτών να γνωρίζουν τις προβλέψεις της σύμβασης παραχώρησης. Είναι υποχρέωση των απερχόμενων Δημάρχων Ηγουμενίτσας και Φιλιατών, κ. Λώλου και  κ. Παππά,  που πανηγύριζαν  με τον βουλευτή κ. Γιόγιακα κατά την υπογραφή της, να μελετήσουν τη σύμβαση  με τις τεχνικές και νομικές τους υπηρεσίες και να ενημερώσουν τα Δημοτικά τους Συμβούλια, και μέσω αυτών τους πολίτες των Δήμων τους, για τις εκτάσεις των οποίων παραλαμβάνουν τη διαχείριση από το ελληνικό Δημόσιο  αλλά και τους ακριβείς όρους της παραχώρησης σε σχέση με τα αντισταθμιστικά και τις επενδυτικές υποχρεώσεις  που αφορούν στη Θεσπρωτία.

Έχουν δίκιο, τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Πιτούλης, όσο και  το Επιμελητήριο που αντέδρασαν για τη Σαγιάδα.  Πρώτα παρουσιάζεις και επικοινωνείς το σχεδιασμό σου για τον εκσυγχρονισμό του τουριστικού καταφυγίου της Σαγιάδας, φροντίζοντας αυτός ο σχεδιασμός να ταιριάζει με το χαρακτήρα που έχει η περιοχή, έπειτα ρυθμίζεις τα θέματα των αποζημιώσεων για τις κατασκευές που θα απομακρυνθούν και στο τέλος ζητάς να γίνουν συγκεκριμένες ενέργειες απομάκρυνσης.  Αυτή είναι η σωστή σειρά. Εδώ η ΟΛΗΓ ΑΕ ξεκίνησε από το τέλος…»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ