Μουσικοί κι επισιτισμός σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας

episitismos mousiki

Στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων συγκεντρώθηκαν εργαζόμενοι στον επισιτισμό και τον τουρισμό καθώς και οι μουσικοί της περιοχής διαμαρτυρόμενοι για την οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει.

Στη συγκέντρωση ο Δ. Καλύβας  εκ μέρους της διοίκησης του εργατικού κέντρου απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής σε συζήτηση – συνέλευση την Κυριακή στο θεατράκι στη «Σκάλα» στις 6:30μμ για την οργάνωση και συντονισμό αγωνιστικών δράσεων μπροστά στην πρωτομαγιά.

Ακολούθησε χαιρετισμός του Β. Διαμάντη, Προέδρου του σωματείου Λαϊκών ασμάτων «Η Αλληλοβοήθεια» όπου τόνισε ότι «οι μουσικοί εδώ και ένα χρόνο βρίσκονται στην ανεργία, χωρίς δουλειά με αποτέλεσμα να έχουν φτάσει στα όριά τους, και σε μια οικονομική εξαθλίωση. Ένας κλάδος που πρόσφερε και προσφέρει στον πολιτισμό, στα ήθη και στα έθιμα του κάθε τόπου, τώρα βρίσκεται σε αδιέξοδο δίχως να γνωρίζουμε τι θα γίνει για όλο αυτό τον κόσμο.

Κάποιοι έχουν ενταχθεί στα 534 ευρώ – κι όχι από την αρχή της πανδημίας- κάποιοι όχι, και φανταστείτε οικογένειες με ενοίκια – δάνεια – με παιδιά να καταφέρουν να βγάλουν όλες τις υποχρεώσεις με 534 ευρώ τα οποία τα διεκδικήσαμε με προηγούμενες κινητοποιήσεις και πιέσεις και από άλλα σωματεία του κλάδου μας σε όλη τη χώρα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ