Μονοπώλιο του μπάσκετ τα κλειστά γυμναστήρια…

Πολλοί ήταν αυτοί που πίστευαν ότι η λειτουργία του δεύτερου κλειστού γυμναστηρίου στην πόλη των Ιωαννίνων, θα αποσυμφορήσει την Λιμνοπούλα, θα διευκολύνει τα σωματεία και παράλληλα τα εκατοντάδες παιδιά που αθλούνται. Όμως η πράξη δείχνει εντελώς διαφορετική.  Αφενός τα σωματεία του μπάσκετ χρησιμοποιούν κατ’ αποκλειστικότητα το καινούριο γυμναστήριο, αφετέρου εξακολουθούν να χρησιμοποιούν και το κλειστό της λιμνοπούλας, με αποτέλεσμα τα σωματεία των υπόλοιπων αθλημάτων να μην μπορούν να κάνουν ούτε τις στοιχειώδεις προπονήσεις.

Το δεύτερο κλειστό, αυτό που βρίσκεται πίσω από το Πανηπειρωτικό Στάδιο, λειτουργεί με προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου και ύστερα από σειρά συζητήσεων, άλλων επισήμων κι άλλων ανεπισήμων, με τα σωματεία της περιοχής.

Βάση της συμφωνίας που είχε γίνει, το καινούριο γυμναστήριο θα φιλοξενούσε αποκλειστικά τα σωματεία του μπάσκετ, τα οποία σταδιακά θα εγκατέλειπαν την Λιμνοπούλα. Για την τρέχουσα σεζόν θα άφηναν τις μισές ώρες και από τη νέα πλέον θα μετακόμιζαν οριστικά στο καινούριο κλειστό.

Όμως η πράξη αποδεικνύεται εντελώς διαφορετική καθώς η συμφωνία μένει στα χαρτιά. Τα σωματεία του μπάσκετ δεν δείχνουν καμία προθυμία να εγκαταλείψουν την λιμνοπούλα, δεν απελευθέρωσαν καμία ώρα από όσες είχαν δεσμεύσει και η διοίκηση του ΠΕΑΚΙ, στο πλαίσιο της ισονομίας, δεν μπορεί να κάνει απολύτως τίποτα. Άλλωστε το καινούριο κλειστό δεν της ανήκει!!!

Δήμος και Περιφέρεια προφανώς μένουν θεατές της αθέτησης της συμφωνίας που έγινε και το αποτέλεσμα το πληρώνουν οι ομάδες του βόλει και του χάντμπολ, καθώς και τα εκατοντάδες παιδιά που ανήκουν στο δυναμικό τους.

Έτσι ομάδες που ετοιμάζονται για πανελλήνια πρωταθλήματα δεν έχουν ούτε τους στοιχειώδεις χρόνους για προπονήσεις. Υποχρεώνονται να ανατρέχουν στα σχολικά γυμναστήρια με ότι κινδύνους μπορεί να εγκυμονούν για τραυματισμούς αθλητών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κατάσταση στα σωματεία του βόλει και του χάντμπολ είναι έκρυθμη καθώς διαπιστώνουν ότι η λειτουργία του νέου γυμναστηρίου δεν έχει να τους προσφέρει τίποτα. Μάλιστα αισθάνονται την αδικία πολλαπλάσια…

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ