Μόνο 300.000 δόσεις εμβολίου τον Ιανουάριο

petsas st

Τριακόσιες χιλιάδες δόσεις εμβολίου θα διατεθούν στην Ελλάδα τον Ιανουάριο, τόνισε ο Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι τον πρώτο μήνα του νέου έτους θα διατεθούν στην Ελλάδα μόλις 300 χιλιάδες δόσεις εμβολίου κατά του κορωνοϊού, κάτι που σημαίνει ότι θα εμβολιαστούν 150 χιλιάδες πολίτες εντός Ιανουαρίου.

«Έχουμε καλά και κακά νέα για το εμβόλιο. Θα πάρουμε γρηγορότερα τα εμβόλια αλλά θα πάρουμε λιγότερα. Όλη η Ευρώπη θα πάρει λιγότερα, επομένως και η Ελλάδα θα πάρει πιο λίγα. Το πρώτο εμβόλιο είναι πολύ πιθανόν να γίνει πριν το τέλος του χρόνου», υπογράμμισε.

Παράλληλα, ο Στέλιος Πέτσας ζήτησε από τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί την περίοδο των εορτών έτσι ώστε να μην υπάρξει αναζωπύρωση των κρουσμάτων. «Δεν υπάρχει περίπτωση χαλάρωσης των μέτρων, υπάρχει μόνο σκλήρυνση» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προαναγγέλλοντας σκληρότερα μέτρα αν χρειαστεί σε περιφερειακές ενότητες όπου τα κρούσματα δεν υποχωρούν, ή πέφτουν αργά ή παρατηρούνται αναζωπυρώσεις.

«Κάθε οικογένεια θα πρέπει να έχει έναν στενό κύκλο με τον οποίο θα συναναστρέφεται ώστε να μην υπάρξει διασπορά του ιού στην κοινότητα», τόνισε αναφορικά με την περίοδο των εορτών ο Στέλιος Πέτσας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ