Μηταράκης: Προτεραιότητα τα κέντρα

Η δημιουργία των νέων κέντρων φύλαξης προσφύγων και μεταναστών τα οποία, όπως είπε «θα δώσουν και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης» αποτελεί μία από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης, σύμφωνα με τις δηλώσεις του νέου υπουργού Νότη Μηταράκη.

Όπως ανέφερε ο Υπουργός «η σωστή εφαρμογή της πολιτικής μας θα μας βοηθήσει να άρουμε τη δυσπιστία που έχουν αυτήν τη στιγμή οι τοπικές κοινωνίες».

Χρειάζεται όπως είπε ταχεία εφαρμογή της πολιτικής, χρειάζεται να βλέπει κάθε μέρα ο πολίτης ότι κάτι γίνεται, ανέφερε ο υπουργός.

Σε ό,τι αφορά τις αντιδράσεις τοπικών κοινωνιών ο υπουργός σημείωσε: «Σέβομαι το δικαίωμα των πολιτών να αντιδράσουν, σέβομαι την αγωνία των πολιτών οι οποίοι πέρασαν από το 2015 πράγματι μία έκρηξη του μεταναστευτικού και κουράστηκαν οι τοπικές κοινωνίες, που δείξανε έντονα στοιχεία ανθρωπισμού, στηρίξανε αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι πέρασαν με κίνδυνο της ζωή τους για να φτάσουν στην Ελλάδα για μια καλύτερη ζωή […]. Ο δικός μου στόχος είναι να πείσω τις τοπικές κοινωνίες ότι πράγματι εννοούμε αυτά που σχεδιάζουμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ