Μηνύσεις κι αγωγές στο Τμήμα Λογιστικής

Οι τεταμένες σχέσεις μεταξύ των καθηγητών στο Τμήμα Λογιστικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που έχει έδρα την Πρέβεζα είναι κοινό μυστικό εδώ και δύο χρόνια τουλάχιστον.

Κατηγορίες, καταγγελίες, απαντήσεις συνθέτουν ένα σκηνικό που μάλλον δεν θυμίζει σε πολλά ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Τώρα η συνέχεια θα δοθεί στα δικαστήρια καθώς ένας εκ των καθηγητών κατέθεσε μήνυση αλλά και αγωγή κάνοντας λόγω για διωγμό του ιδίου που στόχο έχει την κοινωνική, ηθική και επιστημονική του εξόντωση.

Ο ίδιος στρέφεται εναντίον συναδέλφου του και με την αγωγή διεκδικεί χρηματική αποζημίωση 100 χιλιάδων ευρώ.

Ο ίδιος σε ανάρτησή του αναφέρει ότι «τη δική μου συνεισφορά στη διαρκή αντίσταση ενάντια στα κακώς κείμενα της αρρωστημένης ελληνικής κοινωνίας μόλις την κατέθεσα με την μορφή μιας μήνυσης και μιας αγωγής. Οι αντιστάσεις και οι αγώνες δεν πρέπει να εμφανίζονται μόνο ενάντια σε ξενόφερτους κατακτητές ή στα πολυτεχνεία αλλά να γίνονται καθημερινή στάση ενάντια σε νοοτροπίες και πρακτικές που μειώνουν τον άνθρωπο και βλάπτουν την κοινωνία από όποιον ιδεολογικό και πολιτικό χώρο και αν προέρχονται και με όποια ένδυμα ή τομάρι κι αν είναι ενδεδυμένα. «Τα ηφαίστεια θα μάθετε σε λίγο τι σημαίνουν»…

Η συγκεκριμένη εστία έντασης είχε ανακύψει όταν το τμήμα λειτουργούσε ως μέρος του ΤΕΙ και φαίνεται ότι πλέον την κληρονόμησε το Πανεπιστήμιο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ