Μηνύματα δια της… απουσίας!

Δεν πέρασαν πολλές μέρες από την στιγμή που ο Θωμάς Μπέγκας δήλωνε ότι προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής είναι η ολοκλήρωση των έργων, θέλοντας έτσι να κλείσει οποιαδήποτε συζήτηση για τις εκλογές του Μαΐου… Κι έφταναν αυτές οι λίγες μέρες για να δείξουν αφενός ότι η Δημοτική Αρχή έχει… προβλήματα με την προετοιμασία και την υλοποίηση των έργων, αλλά έχει και σοβαρά μέτωπα στο εσωτερικό της! Αυτό έγινε ολοφάνερο την Παρασκευή, όταν ματαιώθηκε η έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου λόγω έλλειψης απαρτίας. Και η μαζική απουσία στελεχών της Δημοτικής Αρχής από την συνεδρίαση αυτή δεν ήταν τυχαία!

Αξίζει να σημειωθούν δύο γεγονότα. Το πρώτο ήταν η απουσία του Δημάρχου λόγω υποχρεώσεων στην Θεσσαλονίκη.

Το δεύτερο ότι εισηγητής στο ένα και μοναδικό έργο –υποβολή έργου στο ΕΣΠΑ- ήταν ο αντιδήμαρχος και υποψήφιος για υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Θανάσης Μανταλόβας.

Αρκετές λοιπόν από τις απουσίες δημοτικών συμβούλων και δη πρωτοκλασάτων στελεχών της Δημοτικής Αρχής, ερμηνεύονται ως μήνυμα που είχε αποδέκτη τον εισηγητή, δηλαδή τον κ. Μανταλόβα.

Άλλωστε οι σχέσεις του με ορισμένους εκ των συναδέλφων του δεν διέρχονται την καλύτερη περίοδο. Κάθε άλλο μάλιστα.

Μάλλον δεν ήταν τυχαίο το γεγονός ότι στην έναρξη της συνεδρίασης και με δεδομένη την πενιχρή παρουσία, επιχειρήθηκε να κινητοποιηθούν όσοι βρίσκονταν στα Γιάννινα για να προσέλθουν, αλλά τα κινητά τηλέφωνα ήταν κλειστά!

Η δυσφορία άλλωστε δημοτικών συμβούλων προς το πρόσωπο του Θανάση Μανταλόβα εκφράστηκε και στην τελευταία συνεδρίαση της Δημοτικής Ομάδας όπου μοναδικό θέμα ήταν οι εκλογές του Μαΐου.  

Και όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές αρκετοί έχουν διακόψει κάθε επικοινωνία μαζί του με αποτέλεσμα αυτό να ερμηνεύεται και ως «μέγα άδειασμα» για την περίπτωση που θα βρεθεί στην θέση του υποψηφίου βουλευτή.

Όλα αυτά βέβαια φτάνουν στον ίδιο τον δήμαρχο, ο οποίος εν όψει των εκλογών θα κληθεί να τα διαχειριστεί ίσως και να χρειαστεί να ισορροπήσει σε τεντωμένο σκοινί…

Σε κάθε περίπτωση, η παράταξή του δείχνει σημάδια κόπωσης, ανομοιογένειας και περισσότερο από κάθε φορά στο παρελθόν είναι εμφανείς οι «συμμαχίες» που έχουν δημιουργηθεί στο εσωτερικό της. Συμμαχίες που συχνά η μία δεν θέλει να έχει καμία επαφή με την άλλη.

Εύλογα λοιπόν, μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα, ο Δήμαρχος πετάει το μπαλάκι στην υλοποίηση των έργων και όχι στις εκλογές… Με την διαφορά όμως ότι και εκεί η εικόνα δεν είναι καλή.

Και μπορεί το διάστημα αυτό, όπως και το επόμενο, η Δημοτική Αρχή να… φορτσάρει ακολουθώντας την πεπατημένη –προεκλογικά εργοτάξια- ωστόσο ο απολογισμός του ΕΣΠΑ αποκαλύπτει τα πενιχρά αποτελέσματα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ