Μήνυμα πολιτικής ανανέωσης στην Άρτα από το Ντίνο Παπαδημητρίου

ntinos skoufas

To μήνυμα της πολιτικής ανανέωσης και της αλλαγής σελίδας στην εκπροσώπηση της Άρτας στο Κοινοβούλιο, περνώντας από την εποχή της στασιμότητας σε μια νέα περίοδο δημιουργίας, έστειλε το απόγευμα της Κυριακής ο υποψήφιος βουλευτής Άρτας, με τη Νέα Δημοκρατία, Ντίνος Παπαδημητρίου. Σε μια εντυπωσιακή προεκλογική συγκέντρωση, καθώς η αίθουσα Σκουφάς στο κέντρο της Άρτας, πλημμύρισε από πολίτες από κάθε μεριά του νομού, ο Ντ. Παπαδημητρίου, έδωσε σαφές στίγμα για την επόμενη μέρα, τονίζοντας την ανάγκη οι ψηφοφόροι να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και με την ψήφο τους να σταματήσουν την στασιμότητα και να επιλέξουν πολιτική ανανέωση.

Παρουσία του μεγαλύτερου αριθμού των αυτοδιοικητικών παραγόντων και ανθρώπων από όλες τις επαγγελματικές και κοινωνικές τάξεις, πολλοί εκ των οποίων έχουν προσφέρει στα κοινά και δρουν για το καλό της Άρτας, ο Ντ. Παπαδημητρίου τόνισε το ηθικό συμβόλαιο, το συμβόλαιο τιμής που υπέγραψε με τους παριστάμενους, αλλά και όσοι δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν, για τα καλύτερα που έρχονται, καθώς τα επόμενα χρόνια, με την ψήφο του Αρτινού λαού, θα είναι περίοδος μεγάλου αγώνα και προσπαθειών για να πάει επιτέλους αυτός ο τόπος μπροστά.

Σημεία ομιλίας

Όλοι, όσοι είμαστε εδώ και άλλοι σε άλλα σημεία που έχουμε ανταμώσει στον νομό Άρτας, την διάθεση να αλλάξουμε σελίδα και να πάμε μπροστά με τον αέρα της ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ του ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ που έχει ανάγκη ο τόπος μας. Εγώ δεν κρύβομαι. Όλα αυτά τα χρόνια με βλέπετε συνέχεια, όπου στηρίζω τον πρόεδρο και πρωθυπουργό ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ στην μεγάλη προσπάθεια που κάνει για να πάει μπροστά Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ. Έγιναν λάθη θα μου πείτε. Προφανώς και έγιναν. Ουδείς αλάνθαστος. Και ειδικά όταν κινείσαι και ενεργείς, θα κάνεις και λάθος. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι, χρειάζεται ΘΑΡΡΟΣ για να αναγνωρίζουμε τα λάθη μας και να τα διορθώνουμε. Θάρρος υπάρχει και θα συνεχίζει να υπάρχει από την πλευρά μου σε όλη την πολιτική μου διαδρομή.

Αναγκαιότητα η νίκη της ΝΔ

Είμαστε μπροστά σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση. Η εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι  κομματική σκοπιμότητα, είναι εθνική αναγκαιότητα. Το τελικό δίλημμα είναι: θέλουμε Νέα Δημοκρατία με Πρωθυπουργό Μητσοτάκη ή ΣΥΡΙΖΑ με Πρωθυπουργό Τσίπρα;

Απέναντί μας έχουμε έναν αδιόρθωτο ΣΥΡΙΖΑ, που απέτυχε ως Κυβέρνηση και ως Αντιπολίτευση μοιράζει γκρίζο και καταστροφή. Είπε «όχι σε όλα» και είπε «ναι στο τίποτα». Είναι  σημαντικό σε αυτές τις εκλογές να πούμε ΟΧΙ σε μια δεύτερη φορά στη ΣΥΜΦΟΡΑ, ΝΑΙ σε μια ισχυρή δεύτερη εντολή στην ΠΡΟΚΟΠΗ. Στις εκλογές της 21ης Μαΐου δεν χωρούν επιπόλαιες συμπεριφορές, ούτε χωρούν άσφαιρες ψήφοι δήθεν διαμαρτυρίας.EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • ntinos skoufas2

Να σταματήσει ο κατηφορικός εφιάλτης για την Άρτα

Ο νομός Άρτας είναι πλέον διεδρικός. Μια πολύ αρνητική εξέλιξη που γυρίζει την περιοχή μας δεκαετίες πίσω. Δεν είναι κάτι απλό. Δεν χάνουμε απλά έναν βουλευτή αλλά χάνουμε μια ακόμη φωνή στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Γι αυτή την πολύ αρνητική εξέλιξη υπάρχουν ευθύνες του πολιτικού μας προσωπικού της τελευταίας δεκαετίας. Μιας δεκαετίας τα αποτελέσματα της οποία τα ζούμε τώρα, όλοι οι Αρτινοί. Τώρα θα φανεί ποιοι πραγματικά νοιάζονται για τον τόπο. Πρέπει να είμαστε όλοι παρόντες και παρούσες – ο καθένας και η καθεμία από το πόστο που μπορεί και θέλει – μέσα σε κλίμα ενότητας και συνεργασίας για να σταματήσει ο κατηφορικός εφιάλτης για τον οποίο προφανώς και υπάρχουν ευθύνες.

Οι δυνατότητες της Άρτας

Η Άρτας μας, που είναι αποδεκτό από το σύνολο της ελληνική επικράτειας, έχει σπουδαίες δυνατότητες στον τομέα της αξιοποίησης τόσο του ορεινού όγκου στον τομέα του Τουρισμού και των υποδομών όσο και του πλουτοπαραγωγικού κάμπου και της Πρωτογενούς παραγωγής, αλλά δυστυχώς έχει μείνει πίσω. Ως νομός Άρτας, είμαστε από τους ελάχιστα μετρημένους στα δάκτυλα του ενός χεριού, που δεν έχει αναπτυξιακή υποδομή. Πρέπει κάποιος επιτέλους να μας μιλήσει για τα αναπτυξιακά έργα υποδομής, τους οδικούς άξονες, το μέλλον των πανεπιστημιακών τμημάτων, το επιχειρηματικό πάρκο, τη διευθέτηση της κοίτης Αράχθου, τα εγγειοβελτιωτικά και αρδευτικά έργα, την ανάπτυξη του παραλίμνιου πάρκου, τα όποια περιθώρια υπάρχουν για την ανάπτυξη του παρθένου ορεινού όγκου και πολλά άλλα.

Από εκθέσεις ιδεών χορτάσαμε, πρέπει κάποια στιγμή να περάσουμε και στην πράξη.EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • ntinos skoufas1

Ξενία και τουρισμός

Συζητάμε πόσα χρόνια για τις προοπτικές του τουρισμού στον νομό Άρτας.  Ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα, που είναι βαλτωμένο για δεκαετίες, αφορά την αξιοποίηση του κάστρου και την επαναλειτουργία του ξενοδοχείου για την προσέλκυση τουριστών. Προσωπικά θεωρώ το ζήτημα ΞΕΝΙΑ πάρα πολύ ευαίσθητο θέμα για την αρτινή κοινωνία καθώς το σύνολο των δημοτών επιθυμεί ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ, ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ τους ΠΟΛΙΤΕΣ. Επομένως χρειάζεται σοβαρή και λεπτή διαχείριση και όχι επιπόλαιες αποφάσεις, καθώς προεκλογικά ανακαλύψαν κάποιοι ότι υπάρχει και το ΞΕΝΙΑ ενώ για δεκαετίες δεν πήρανε ουδέποτε θέση. Την περασμένη Δευτέρα από την Άρτα ο πρωθυπουργός μίλησε για την προθυμία του να βοηθήσει, για την σωστή αξιοποίηση του Ξενία, του μοναδικού αυτού χώρου στο πανελλήνιο, ώστε το Κάστρο και το Ξενία να έχει αναπτυξιακή προοπτική για το σύνολο της Άρτας. Προτάσεις που ακούγονται τελευταία για δωμάτια φιλοξενίας δεν έχουν κανένα αντίκρυσμα και δεν αποσκοπούν πουθενά.

Ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής

Η ΑΡΤΑ ΜΑΣ όλοι γνωρίζετε ότι είναι περιοχή αγροτική. Και εδώ θέλω όμως να επισημάνω την ανύπαρκτη πολιτική βούληση δεκαετιών που χαρακτηρίζεται κυρίως από την έλλειψη υποδομών. Μην ξεχνάμε ότι βασική υποδομή αποτελεί η άρδευση των καλλιεργητικών εκτάσεων. Το νερό, το πολυτιμότερο αγαθό για τον άνθρωπο, την γεωργία, την κτηνοτροφία, ενώ υπάρχει σε αφθονία (πχ τεχνητή λίμνη Πουρναρίου), διαχέεται ανεκμετάλλευτο στις εκβολές του Αμβρακικού. Παράλληλα, σε πολλές καλλιεργητικές εκτάσεις γίνεται εκτεταμένη χρήση γεωτρήσεων με αποτέλεσμα να έχει μεταβληθεί ο υδροφόρος ορίζοντας και να παρατηρείται σε περιοχές προς τον Αμβρακικό κόλπο το φαινόμενο της υφαλμύρωσης.

Ακούω θεωρίες και κουβέντες του τύπου «είμαστε δίπλα στους αγρότες και τους παραγωγούς». Η πραγματική στήριξη δεν θέλει λόγια, η πραγματική στήριξη θέλει πράξεις, θέλει βούληση, θέλει όραμα. Ας δώσουμε έμφαση στα αυτονόητα που δεν γίνονται, δημιουργώντας προοπτικές για τις επόμενες γενιές.

Ώρα για πολιτική ανανέωση

Δεν είναι καιρός για λόγια. Η δύναμή τους έχει στερέψει. Είναι καιρός για έργα, αποφάσεις, δουλειά. Η ζωή δεν περιμένει. Λανθασμένες πολιτικές και ανικανότητα πολλών στελεχών που κατείχαν υψηλές θέσεις στην κρατική μηχανή αλλά και προσωπικές στρατηγικές, μας έφτασαν τον νομό Άρτας στα σημερινά αδιέξοδα. Πολλοί λένε γενικά ότι φταίνε τα κόμματα εξουσίας. Και ρωτάω τα ίδια κόμματα εξουσίας δεν είναι και στα Γιάννενα, στην Πρέβεζα και στη Θεσπρωτία; Στις εκλογές αναμετράται η αδιαφορία με το πραγματικό ενδιαφέρον. Η Αλήθεια με το ψέμα. Αναμετράται η ελπίδα και η προοπτική με τις δυνάμεις του τέλματος και της  οπισθοδρόμησης. Είναι ώρα για πολιτική ανανέωση. Το πολιτικό σύστημα χρειάζεται άμεσα να αποκτήσει φρεσκάδα, αξιοπιστία και ανανέωση. Η πολιτική δεν είναι αυτοσκοπός και δεν πολιτευόμαστε ΜΟΝΟ για να βγούμε βουλευτές και να κολλάμε ένσημα βουλευτών. Έχουμε δουλειές και αυτές μας περιμένουν και μετά για να μην είμαστε εξαρτώμενοι από κανέναν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ