Μικροί μαθητές, μεγάλοι σκηνοθέτες κι ηθοποιοί!

KARAGKIOZISΟι δυσκολίες που συνάντησαν δεν τους πτόησαν. Αντίθετα τους πείσμωσαν… Και το αποτέλεσμα δικαίωση την προσπάθειά τους.

Με το πρώτο βραβείο στις αποσκευές τους και με μοναδικές εμπειρίες επέστρεψαν από το Μαθητικό Φεστιβάλ Ταινιών μικρού μήκους Λάρισας οι μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πρέβεζας. Η ταινία με τίτλο «Πάντα να αγωνίζομαι» με αφιέρωμα στον Καραγκιόζη που δημιούργησαν τα παιδιά απέσπασε την κορυφαία διάκριση, δικαιώνοντας τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς.

Στην ταινία συμμετείχαν 30 μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων του Σχολείου με υπεύθυνη και διοργανώτρια την Ελένη Ζιώγα καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και με συνεργάτη τον Λελόβα Σπύρο. Η ταινία προέκυψε από μια ιδέα της Ελένης Ζιώγα στο άκουσμα του τραγουδιού «Για την Ελλάδα» όπου τραγουδούν ο Ευγένιος Σπαθάρης με την Γλυκερία.

Το θέμα του σεναρίου αποτυπώνει όλα όσα θα αντίκριζε ο Καραγκιόζης αν έβγαινε από το χρονοντούλαπο της ιστορίας και έκανε μια επίσκεψη στην Ελλάδα του 2012.

Ανεργία, πόνο, δυστυχία, λουκέτα στα μαγαζιά, διαδηλώσεις, άδικο,φτώχεια, ένα καθημερινό φόρτο εργασίας των παιδιών και άλλα δεινά. Η μουσική των τίτλων ανήκει στο cd «Ή Ήπειρος της Πεντατονίας».

Πρωταγωνιστές είναι τα παιδιά του 6ου Δημοτικού Σχολείου, ενώ τα γυρίσματα έγιναν στην Πρέβεζα και τα Γιάννενα κάτω από δύσκολες συνθήκες εξ αιτίας του χειμώνα. Όμως οι δυσκολίες στάθηκαν πηγή δημιουργίας για αυτούς….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ