Μικρά μέτρα χαλάρωσης… Τι ισχύει από σήμερα

poli kentro proino

Οι Δήμοι Ιωαννιτών και Μετσόβου όπως και η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας παραμένουν στο «βαθύ κόκκινο». Από το επίπεδο αυτό βγήκε η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας καθώς υπήρξε σημαντική μείωση του επιδημιολογικού φορτίου.

Για όλες τις περιοχές, ανεξάρτητα επιπέδου κινδύνου, επέρχονται μικρές αλλαγές στα μέτρα που ισχύουν.

Η άρση απαγορεύσεων είναι μικρότερη από την αναμενόμενη όπως άφηναν να διαφανεί στα μέσα της εβδομάδας τόσο οι επιστήμονες όσο και στελέχη της κυβέρνησης.

Τα μέτρα που αποφασίστηκαν και μπαίνουν σε εφαρμογή είναι:

-Η απαγόρευση της κυκλοφορίας ισχύει, από σήμερα, ενιαία σε όλη την επικράτεια από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί και καθ’ όλη την διάρκεια της εβδομάδας.

-Παράλληλα από τη Δευτέρα 22 Μαρτίου θα επαναλειτουργήσουν τα κομμωτήρια και τα κέντρα περιποίησης άκρων τηρουμένων όλων των ήδη υφιστάμενων αυστηρών πρωτοκόλλων.

-Επίσης ανακοινώθηκε η επαναλειτουργία των υπαίθριων αρχαιολογικών χώρων έως 3 άτομα, εκτός αν αφορά σε οικογένειες, με υποχρεωτική χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων με χρήση sms 6 και χωρίς τη χρήση οχήματος, καθώς επίσης και η λειτουργία των δημοσίων πάρκων έως 3 άτομα, εκτός αν αφορά σε οικογένειες, με υποχρεωτική χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων και πάλι με χρήση sms 6 και χωρίς τη χρήση οχήματος. Επομένως, επιτρέπονται οι επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους και σε πάρκα χωρίς χρήση αυτοκινήτου ή μηχανής αλλά μόνο ή με τα πόδια ή με ποδήλατο, ό,τι ισχύει δηλαδή έως σήμερα για το sms 6.

-Ακόμη, αποφασίστηκε η τέλεση λειτουργίας στον καθεδρικό ναό εκάστου δήμου με αναλογία ενός πιστού ανά 25 τμ και με όριο τους 20 πιστούς και με υποχρεωτική χρήση της μάσκας καθώς και υποχρεωτικό testing με ευθύνη της οικείας ιεράς μητροπόλεως σε ιερείς και ψάλτες για τις ακόλουθες τρεις θρησκευτικές τελετές: την Κυριακή της Ορθοδοξίας 21 Μαρτίου, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου 25 Μαρτίου, και τους δεύτερους χαιρετισμούς της Θεοτόκου 26 Μαρτίου. Η έναρξη ισχύος για την τέλεση των λειτουργιών είναι από 21 Μαρτίου.

-Επίσης αποφασίστηκε να επιτραπεί η ερασιτεχνική αλιεία είτε από πλωτό μέσο μήκους έως 8 μέτρων είτε από την παραλία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους και μόνο δήμους και με τη χρήση του κωδικού 6 προσεγγίζοντας δηλαδή πεζή ή με ποδήλατα και με τα απαραίτητα βέβαια συνοδευτικά έγγραφα στην περίπτωση ιδιοκτητών σκαφών, το Ε9 που αποδεικνύει την ιδιοκτησία του σκάφους.

Αυτό που δεν άλλαξε, παρά τα περί του αντιθέτου… θρυλούμενα, ήταν τελικά η «χαλάρωση» του SMS 6. Το να μπορούμε δηλαδή και πάλι να στείλουμε τον κωδικό 6 στο 13033 και να μετακινηθούμε με ΙΧ ή μηχανή σε άλλο δήμο. Το μέτρο απαγόρευση παρέμεινε κι έτσι μπορούμε να αλλάξουμε δήμο στέλνοντας το 6, μόνο αν μετακινηθούμε πεζή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ