ΜΗΔΕΝ αστυνομικοί για την Ήπειρο στις μεταθέσεις που ολοκληρώθηκαν!

astinomia sinora

Μηδέν από μηδέν… Η συνεδρίαση του συμβουλίου μεταθέσεων αστυνομικού προσωπικού ολοκληρώθηκε δίνοντας ένα τεράστιο «μηδέν» στις Αστυνομικές Διευθύνσεις της Ηπείρου όπως και στις περισσότερες της ελληνικής επαρχίας.

Η Αττική τα τελευταία τρία χρόνια ενισχύθηκε με τρεις χιλιάδες περίπου νέους αστυνομικούς καθώς όσοι αποφοιτούν από τις Σχολές υπηρετούν υποχρεωτικά στην πρωτεύουσα, συν την πανεπιστημιακή αστυνομία αλλά και… συνοριακούς!

Για την ελληνική επαρχία και για Αστυνομικές Διευθύνσεις που βρίσκονται στην παραμεθόριο δεν περίσσευε ούτε ένας!

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Ιωαννίνων από το προηγούμενο διάστημα πίεζε ώστε να υπάρξει ενίσχυση με αφορμή τις συμπληρωματικές μεταθέσεις.

Οι καλές προθέσεις υπήρχαν, οι υποσχέσεις είχαν δοθεί… Ο θησαυρός όμως αποδείχθηκε άνθρακας!

Ούτε μία μετάθεση κάτι που δεν έχει προηγούμενο!

«Έγκαιρα, ενημερώσαμε αρμοδίους φορείς και Βουλευτές του Νόμου μας, για την αναγκαιότητα ενίσχυσης της Δ.Α. Ιωαννίνων με έμψυχο δυναμικό, μεταφέροντας  την κατάσταση που επικρατεί λόγω της δραματικής αύξησης μέσου όρου ηλικίας του προσωπικού αλλά και των αθρόων συνταξιοδοτήσεων.

     Δυστυχώς όμως η απόφαση για ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ μεταθέσεις ελήφθη, τόσο για τα Γιάννενα, όσο και για τις άλλες Περιφερειακές Διευθύνσεις Αστυνομίας. Το γεγονός αυτό και μόνο, καταδεικνύει περίτρανα την αντίληψη του «Αθηνοκεντρικού κράτους» για την Περιφέρεια» σημειώνει η ΕΑΥΙ.

«Οι συνάδελφοί μας αυτοί που με αγωνία περίμεναν να ανοίξουν θέσεις μετάθεσης, αποτελούν κομμάτι των Αστυνομικών αυτών που λίγες μέρες νωρίτερα, εισέπραξαν τα εύσημα για τα άψογα μέτρα στην Δ.Ε.Θ.    Την ώρα που η Κυβέρνηση αποστέλλει sms ευχαριστηρίων και ζητά από τους Αστυνομικούς να κάνουν τα πάντα, χωρίς ουσιαστικά να έχει υλοποιήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, δια των υπηρεσιακών της εκπροσώπων  ουσιαστικά «ακυρώνει»  το μοναδικό αδιάβλητο σύστημα μεταθέσεων.

Προκειμένου να διορθωθεί η μεγάλη αυτή αδικία, καλούμε τους αρμόδιους φορείς, να αναλογιστούν το τί ακριβώς έχουν πράξει και να προβούν στην επαναληπτική συνεδρίαση του συμβουλίου μεταθέσεων.

Εξουσιοδοτούμε δε την Ομοσπονδία μας, όπως προβεί σε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διαφυλάξει τα συμφέροντα των μελών των Πρωτοβαθμίων της» καταλήγει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ