Μια βραδιά με την Ντιλέκ Κοτς

PNEYMΜια μουσική βραδιά με την Ντιλέκ Κοτς παρουσιάζει την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου και ώρα 9 το βράδυ, στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας», το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων Πολυφωνικής Μουσικής και την ΧΕΝ Ιωαννίνων. Μαζί της οι μουσικοί: Σάκης Γιώργου, ούτι –τραγούδι – Μάκης Μπακλατζής, βιολί –τραγούδι – Σταύρος Παζαρέντζης, κλαρίνο – Θανάσης Κουλεντιάνος, κανονάκι – Δημήτρης Παναγούλιας, κρουστά – Δημήτρης Σίντος, λαούτο.

Γενική είσοδος: 10€

Η Ντιλέκ Κοτς και το συγκρότημα της μας ταξιδεύουν στα μουσικά αρώματα της Ανατολής, στους ρυθμούς των Βαλκανίων, στα σοκάκια της Κωνσταντινούπολης, στα Καφέ Αμάν της Σμύρνης, στα λιμάνια, της Μαύρης Θάλασσας, στους οντάδες της Καππαδοκίας σε ένα μουσικό πρόγραμμα που έχει να κάνει με την κοινή μουσική παράδοση και με τα κοινά διαχρονικά, λαϊκά και έντεχνα τραγούδια των δύο λαών, γεγονός που αποδεικνύει πως ο λαϊκός πολιτισμός αποτελεί κοινό σημείο αναφοράς και όχι πεδίο αντιπαραθέσεων στην πολυτάραχη ιστορία της περιοχής.

Η Ντιλέκ Κοτς, έγινε ευρύτερα γνωστή στο ελληνικό κοινό από τη συνεργασία της με την Ευανθία Ρεμπούτσικα και την εκπληκτική ερμηνεία της στο soundtrack της ταινίας Πολίτικη Κουζίνα. Συνεργάσθηκε δισκογραφικά, σε συναυλίες και σε τηλεοπτικές εμφανίσεις, με σημαντικά ονόματα του χώρου της παραδοσιακής και έντεχνης μουσικής, όπως οι: Ευανθία Ρεμπούτσικα, Γλυκερία, Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, Αρετή Κετιμέ, Έλλη Πασπαλά, Γιώργος Καζαντζής και άλλοι.

Εισιτήρια προπωλούνται στο Πνευματικό Κέντρο, στο κατάστημα ΙΡΙΣ (Γρ. Σακκά 20), στο Rock Shop (Πουτέτση 1Α), στο Music Shop Giorgio (Στοά Ορφέα), στα βιβλιοπωλεία Αναγνώστης και Ελευθερουδάκης (Πυρσινέλλα 11 και Κ. Κατσαδήμα 7 αντίστοιχα).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ