Μία τάξη, τέσσερις μαθητές στην Κρανούλα και δεύτερη θέση στην Ελλάδα

matitis anapiria

Μόλις τέσσερις μαθητές όλους κι όλους έχει η φετινή ΣΤ’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου της Κρανούλας. Αυτό όμως δεν ήταν εμπόδιο αλλά κίνητρο για τους μικρούς ώστε μαζί με την δασκάλα τους να αξιοποιήσουν την όρεξη τους για μάθηση και να αποδείξουν ότι πλέον τα ολιγοθέσια σχολεία είναι ισάξια αλλά και σε πολλές περιπτώσεις καλύτερα από τα μεγαλύτερα.

Τα σχολεία  δεν είναι μόνο μια εκπαιδευτική κοινότητα με σκοπό την μάθηση αλλά ένας ζωντανός οργανισμός με αισθήματα ,συναισθήματα , που πρέπει να αφήνει τα παιδιά να έχουν κριτική σκέψη ,φαντασία ,ευαισθησία και να αναπτύξουν ενσυναίσθηση που θα τους φέρει πιο κοντά με όλους τους ανθρώπους.

Οι μαθητές της Στ τάξης στο πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων  «Κοινωνία της συμπερίληψης: Η αναπηρία ως αφορμή” συμμετείχαν στον πανελλήνιο διαγωνισμό  «Χαρτογραφώντας την προσβασιμότητα. Μπορεί ο συμμαθητής μου με αμαξίδιο να έρθει στο σχολείο;»

Έτσι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε διάφορα σημεία του χωριού και να εντοπίσουν αν αυτά είναι  προσβάσιμα ή εμποδίζουν τα άτομα με αμαξίδια. Όλα τα σημεία αποτυπώθηκαν σε ψηφιακούς χάρτες και έτσι οι μαθητές συνέθεσαν τα αποτελέσματά τους μαζί και με άλλες σχετικές εργασίες τους στον ακόλουθο ιστότοπο

https://blogs.sch.gr/dimkran/2023/05/24/2o-vraveio-ston-panellinio-diagonismo-map-competition-gia-to-scholeio-mas/

Το σχολείο κατέκτησε τη δεύτερη θέση περνώντας το μήνυμα ότι ο καθένας από   εμάς οφείλει να σέβεται και να αποδέχεται τον άνθρωπο δίπλα του και να προσπαθεί με κάθε τρόπο να κάνει τις συνθήκες διαβίωσης όλων όσο το δυνατόν καλύτερες.

Συγχαρητήρια στους μαθητές Λιόντο Μάριο, Μπέκα Ευάγγελο, Ντρίγιο Άγγελο, Τζίμα Λάμπρο και στις εκπαιδευτικούς Ανθή Παπαβασιλείου ΠΕ 86 και Βασιλική Κατσάνου ΠΕ 70.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ