Μία ώρα καταιγίδα, πολλές ώρες χωρίς ρεύμα

kataigida sinergeia

Από είκοσι λεπτά μέχρι μία ώρα διήρκησε η σφοδρή καταιγίδα που χτύπησε σε διάφορες περιοχές της Ηπείρου το μεσημέρι και το απόγευμα της Πέμπτης.

Ήταν ένα έντονο φαινόμενο στα τέλη του Αυγούστου που προκάλεσε πολλά προβλήματα, τα πιο σοβαρά όμως καταγράφηκαν στο δίκτυο της ΔΕΗ.

Περιοχές στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων έμειναν ώρες χωρίς ρεύμα κι άλλες περιοχές στην Ήπειρο ήταν στο σκοτάδι για ακόμη περισσότερες.

Εξ αιτίας των διακοπών αυτών προκλήθηκαν πολύωρες διακοπές και στην υδροδότηση καθώς αντλιοστάσια τέθηκαν εκτός λειτουργίας.

Δεν είναι η πρώτη φορά όπου μία κακοκαιρία μικρής διάρκειας θέτει εκτός λειτουργίας γραμμές της ΔΕΗ με ότι αυτό συνεπάγεται.

Χαρακτηριστικό είναι το δημόσιο ξέσπασμα του Δημάρχου Γεωργίου Καραισκάκη Περικλή Μίγδου.

«Ας αναλογιστούν οι υπεύθυνοι και ας απολογηθούν στον απλό δημότη γιατί μετά από δεκάλεπτο έντονων καιρικών φαινομένων ένας Δήμος βυθίζεται στο σκοτάδι.  Τι θα κάνουν άνθρωποι που έχουν άμεση ανάγκη την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος για λόγους υγείας , τι θα γίνουν τα προϊόντα των κτηνοτρόφων και πως θα λειτουργήσουν καταστήματα αλλά και πως θα εξυπηρετηθούν εκατοντάδες νοικοκυριά !

Όλα τα αντλιοστάσια ύδρευσης του Δήμου μας εκτός λειτουργίας !

Δεκάδες έγγραφα από τον Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη έχουν αναδείξει το πρόβλημα !

Δεκάδες προφορικές διαμαρτυρίες στους καθ’ ύλην αρμόδιους !

Προ πολλού με έγγραφο μας στο αρμόδιο υπουργείο έχουμε εξηγήσει με τεκμηρίωση στοιχείων ότι είναι αδύνατον να μην υπάρχει δεύτερη γραμμή ή διαχωρισμός περιοχών έτσι ώστε τα προβλήματα να περιορίζονται σε πολύ μικρές περιοχές σε περίπτωση βλάβης.

Το φιλότιμο των εργαζομένων και η ολονύχτια προσπάθεια τους, τιμάει τους ίδιους αλλά δεν εξιλεώνει το κράτος!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ