Μία χρονιά με πλούσιο έργο και νέες δομές για τον ΟΚΠΑΠΑ

KENTRO KOINOTHTAS

Έναν σύντομο απολογισμό για τις δράσεις που υλοποίησε κατά τη διάρκεια του 2021 κάνει ο ΟΚΠΑΠΑ.

Το 2021 δημιουργήθηκαν και λειτουργούν δύο νέα παραρτήματα του Κέντρου Κοινότητας:  το Διευρυμένο Κέντρο Κοινότητας και το Παράρτημα Ρομά, εξυπηρετώντας τις ανάγκες μιας ευαίσθητης κοινωνικής ομάδας του Δήμου μας.

Ολοκληρώθηκε η πυρασφάλεια των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών για την αδειοδότησή τους, έργο ιδιαίτερης σημασίας τόσο για την ορθή λειτουργία τους όσο και  για την ασφάλεια  παιδιών και εργαζομένων.

Είναι έτοιμο για  συμβασιοποίηση το μεγάλο έργο που 1,1 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση των παιδικών  και βρεφονηπιακών μας σταθμών, έργο που με την ολοκλήρωση του θα μας δώσει τη χαρά να έχουμε  πιο ασφαλείς ,πιο όμορφους και πιο λειτουργικούς  σταθμούς για  χρήση  από βρέφη και νήπια των οικογενειών  του Δήμου μας. Ξεκίνησε η διαδικασία για την δημιουργία Β΄ βρεφικού τμήματος στον  9ο Βρεφονηπιακό  Σταθμό της Ανατολής.

Αγοράστηκε λεωφορείο- mini Bus  για τις ανάγκες μετακίνησης των δικαιούχων  του Κ.Δ.Α.Π.  με.Α για την ασφαλή μεταφορά των παιδιών αυτών  και εμπλουτίστηκε ο χώρος του Κ.Δ.Α.Π. με.Α  με όργανα εργοθεραπείας και φυσιοθεραπείας παρέχοντας ένα σύγχρονο περιβάλλον για εξειδικευμένη παρέμβαση στα παιδιά αυτά.

Οι δομές του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. που εξυπηρετούν τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες συνέχισαν τη δράση τους και αύξησαν τον αριθμό των ωφελούμενων στην διάρκεια του έτους. Κοινωνικό Παντοπωλείο , Κοινωνικό Φαρμακείο , Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, Κ.Η.Φ.Η.,  Κέντρο Κοινότητας, Ξενώνας  Γυναικών Θυμάτων βίας και των παιδιών τους και Υπνωτήριο Αστέγων. Όλες αυτές οι δομές προσφέρανε υπηρεσίες με υπευθυνότητα και αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπό μας.

Για την επίτευξη των παραπάνω  υπήρξε συνεργασία των υπηρεσιών του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. , των υπηρεσιών του Δήμου Ιωαννιτών , της Περιφέρειας Ηπείρου, της ΕΕΤΑΑ και του Υπουργείου Εσωτερικών  τις οποίες και ευχαριστούμε.

«Οι ανάγκες της κοινωνίας μας είναι πολλές και με την πανδημία έγιναν ακόμη περισσότερες. Το Δ.Σ.  και οι εργαζόμενοι του Ν.Π.Δ.Δ. Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. του Δήμου Ιωαννιτών  θα συνεχίσουν τις προσπάθειες τους και το 2022 με σκοπό την ανακούφιση και στήριξη ακόμη περισσοτέρων συνανθρώπων μας» σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ