Μια… χαρούμενη ατμόσφαιρα το ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων!

androulakis

Βαρύ κι ασήκωτο γίνεται το κλίμα στο ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων. Οι σκιές είχαν πέσει από το διάστημα των εθνικών εκλογών και μετά τις αυτοδιοικητικές τα ρήγματα πολλαπλασιάζονται.

Την αρχή είχε κάνει η Μαργαρίτα Κιτσανού, περιφερειακή σύμβουλος και υποψήφια με την παράταξη του Στέφανου Ζούμπα. Η Μαργαρίτα Κιτσανού που υπήρξε στρατιώτης για το τοπικό ΠΑΣΟΚ ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές του φωτογράφιζε το περιβάλλον πρώην βουλευτή το οποίο συνεχίζει να λειτουργεί ως μοναδικός ένοικος στην πολυκατοικία.

Ακολούθησε η παραίτηση του υπεύθυνου τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής Κωνσταντίνου Κυρίτση ο οποίος ήταν επίσης υποψήφιος με την παράταξη του Στέφανου Ζούμπα.

Και ο ίδιος μιλούσε για συμπεριφορές απαράδεκτες τόσο από την ηγεσία της Νομαρχιακής Επιτροπής όσο και από μέλη της αλλά και από εξωγενείς παράγοντες που μεθόδευσαν και πριμοδότησαν υποψηφίους.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή τηρεί σιγή ιχθύος αποφεύγοντας οποιαδήποτε επίσημη τοποθέτηση.

Αίσθηση ωστόσο προκαλεί ανάρτηση που έκανε ο επικεφαλής της παράταξης «Ήπειρον Όλον» Στέφανος Ζούμπας η οποία δεν πήρε και την επίσημη μορφή ανακοίνωσης προς τα μέσα ενημέρωσης.

Ωστόσο φαίνεται από το περιεχόμενό της ότι έχει συγκεκριμένους αποδέκτες και προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που ήδη έχουν δημιουργηθεί.

Έτσι… παραδίδει μάθημα περί σεβασμού στην προσωπική ψήφο του πολίτη και αποδοχής της λαικής ετυμηγορίας.

«Η όποια συνωμοσιολογική θεώρηση μπορεί να αποτελεί μία εύκολη λύση για την ανάλυση των εκλογικών αποτελεσμάτων και να μετριάζει κάπως τις προσωπικές πικρίες. Δεν αποτελεί όμως και την πλέον υγιή αντίδραση.

Και αυτό γιατί πέρα από τα διαλυτικά της αποτελέσματα  θέτει σε κίνδυνο και αμφισβήτηση δύο από τα βασικότερα κεκτημένα του Δημοκρατικού μας Πολιτεύματος.

Τον Σεβασμό της προσωπικής επιλογής του κάθε πολίτη αλλά και την Λαϊκή Ετυμηγορία».

Θα μπορούσε ενδεχομένως κάπου εκεί να μπει τελεία..

Όμως έρχεται μία ακόμη δήλωση, από τον Θανάση Μανταλόβα, δεύτερο σε σταυρούς προτίμησης στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου ο οποίος μιλά για την ανάγκη να μείνει στο παρελθόν το ΠΑΣΟΚ- φέουδο, κάνει λόγο για απαραίτητη ρήξη με πρόσωπα και πρακτικές του παρελθόντος και διαχωρίζει την θέση του από μηχανισμούς και μάχες χαρακωμάτων.

Η δήλωση του Θανάση Μανταλόβα έγινε στην εφημερίδα «Ηπειρωτικός Αγών» και έχει ως εξής:

«Η χώρα μας, περισσότερο από ποτέ, έχει ανάγκη από μια ισχυρή προοδευτική και δημοκρατική παράταξη, που θα διασφαλίσει και θα εργαστεί για την ανάταση της κοινωνίας, της οικονομίας, των θεσμών και της Δημοκρατίας.

Σε αυτή την πορεία είναι αδήριτη ανάγκη να αφήσουμε πίσω το ΠΑΣΟΚ-φέουδο των εκάστοτε τοπικών και κεντρικών κομματικών μηχανισμών.

Είναι απαραίτητη η ρήξη με πρόσωπα, πρακτικές και νοοτροπίες του παρελθόντος,  που συγκροτούν ένα αποκρουστικό προς τη κοινωνία πολιτικό πρόσωπο, που υπηρετούν αποκλειστικά την προσωπική τους στρατηγική και τη δική τους πολιτική επιβίωση, μακριά από τις ανάγκες και τις αγωνίες της κοινωνίας.

Η μεγάλη προοδευτική παράταξη πρέπει να σφυρηλατηθεί μέσα από το τρίπτυχο της ανανέωσης, της ενότητας και της αξιοκρατίας.

Σε ό,τι με αφορά έχω δώσει ένα τίμιο και καθαρό αγώνα, προσπαθώντας σε δύσκολες για την παράταξη μας εποχές, να επικοινωνήσω τις θέσεις και την πολιτική μας σε κάθε γωνιά του τόπου μας, υπηρετώντας πάντα αρχές και αξίες.

Θα συνεχίσω, ως ενεργός πολίτης, να μάχομαι για ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας, για να είναι ξανά πρωταγωνιστής η προοδευτική παράταξη.

Οι σκιαμαχίες στο παρασκήνιο και οι μάχες χαρακωμάτων, προσώπων και μηχανισμών, με αφήνουν παντελώς αδιάφορο».

Προφανώς στο τοπικό ΠΑΣΟΚ δεν επικρατεί μία χαρούμενη ατμόσφαιρα.. Με αυτή θα έρθει αντιμέτωπος ο Πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος θα μιλήσει μετεκλογικά στα Γιάννινα για την… παιδεία!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ