Μια ανάσα από το κλείσιμο το κολυμβητήριο

kolymbhthrioΜια ανάσα πριν το κλείσιμο βρίσκεται το κλειστό κολυμβητήριο στη Λιμνοπούλα. Οι πιστώσεις για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών είναι φέτος αισθητά μειωμένες και οι σύλλογοι που εκμεταλλεύονται τη μικρή και τη μεγάλη πισίνα, επιδίδονται σε αγώνα δρόμου για την διασφάλιση χρημάτων.

Η αντιπαράθεση που είχε προηγηθεί με την διοίκηση του ΕΑΝΚΙ δεν βοήθησε για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, ενώ η πρόταση που είχε διατυπωθεί από πολλές πλευρές να καλύψουν οι ίδιοι μέρος των λειτουργικών εξόδων καθώς εισπράττουν συνδρομές από τα μέλη τους, δεν φαίνεται να πιάνει τόπο.

Οι σύλλογοι, έχουν εκατοντάδες μέλη, τα οποία καταβάλλουν μηνιαία συνδρομή η οποία κινείται από 35 μέχρι 45 ευρώ. Εκμεταλλεύονται τις δύο πισίνες στο κλειστό του ΕΑΝΚΙ, χωρίς μέχρι πρότινος να καταβάλλουν χρήματα ή έναντι πολύ μικρού τιμήματος.

Τώρα καλούνται να στηρίξουν το έργο τους, τη στιγμή μάλιστα που οι διαμαρτυρίες ειδικών μικρών κολυμβητών είναι πολλές λόγω του παγωμένου νερού στις πισίνες.

Τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται στο κολυμβητήριο μετέφεραν στο Δήμαρχο Φίλιππα Φίλιο οι εκπρόσωποι των σωματείων, ζητώντας τη συνδρομή του Δήμου, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του.

Το βασικό ζήτημα σχετίζεται με την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών και ειδικά με την προμήθεια καυσίμων για τη θέρμανση της πισίνας.

Ο Δήμαρχος στις δηλώσεις που έκανε, αμέσως μετά τη συνάντηση αυτή, σημείωσε ότι τα προβλήματα ήταν γνωστά εδώ και ενάμισι χρόνο, όμως δεν υπήρξαν εγκαίρως οι ανάλογες πρωτοβουλίες προκειμένου να επιλυθούν.

«Ο Δήμος θα συμβάλλει για την διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας χορηγώντας, μέσα στα νόμιμα πλαίσια, κάποια ποσότητα καυσίμων. Τις επόμενες ημέρες, σε συνάντηση όλων των εμπλεκομένων θα αναζητήσουμε μία μόνιμη και ουσιαστική λύση», υπογράμμισε ο κ. Φίλιος.

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος και μόνο όταν έφτασε ο κόμπος στο χτένι, έγιναν αμοιβαίες υποχωρήσεις τόσο από την Διοίκηση του ΕΑΝΚΙ όσο και από τα σωματεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ