Μία ανάρτηση που έφερε αντιδράσεις και παραίτηση

kampereio

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η ανάρτηση που έκανε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο Κωνσταντίνος Ρώσσης μέλος της παράταξης «Γιάννενα Τώρα» και αναπληρωματικό μέλος στο ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ.

Η ανάρτηση έγινε στον απόηχο των καταγγελιών που βαραίνουν το τελευταίο διάστημα τον χώρο του θεάτρου και το περιεχόμενό της αμφισβητούσε την βασιμότητα αυτών. Το περιεχόμενο και το ύφος έδωσε την αφορμή για πλήθος αντιδράσεων από χρήστες των κοινωνικών δικτύων ενώ η παράταξη «Ενότητα Πολιτών» με ανακοίνωσή της ζήτησε την παραίτησή του.

«Με τον χώρο του θεάτρου να έχει συγκλονιστεί από μια σειρά καταγγελιών η πλειοψηφία των οποίων οδηγείται και στις δικαστικές αίθουσες θεωρούμε ως εντελώς απαράδεκτες τις απόψεις που εκφράζει το μέλος της παράταξης «Γιάννενα Τώρα» και εκπρόσωπός της στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, Κ. Ρόσση.

Η ανάρτησή του με την οποία επιπλήττει και χλευάζει όσους βρήκαν το θάρρος να καταγγείλουν μια σειρά περιστατικών που τους στιγμάτισαν είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα.

Τέτοιου είδους λογικές δεν μπορεί να έχουν θέση ειδικά στο Δημοτικό μας Θέατρο.

Για το λόγο αυτό ζητούμε την άμεση απομάκρυνσή του από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου».

Η αντίδραση της παράταξης «Γιάννενα Τώρα» ήταν άμεση και ως αποτέλεσμα είχε την παραίτηση του Κωνσταντίνου Ρώσση από την ίδια και από το ΔΗΠΕΘΕ.

«Η Δημοτική Παράταξη «ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ» ανακοινώνει πως ο κ. Κωνσταντίνος Ρώσσης υπέβαλε την παραίτησή του τόσο από μέλος της Παράταξης όσο και από αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕΙ.  Αναφορικά με όσα ο ίδιος ανήρτησε στο προσωπικό του χρονολόγιο σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης για τις καταγγελίες κακοποίησης, αυτά αφορούν καθαρά προσωπικές του απόψεις και σε καμία περίπτωση η Παράταξη «ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΤΩΡΑ» δεν ταυτίζεται μ’ αυτές τις απόψεις. Ως μια Παράταξη ενεργών πολιτών που αγωνίζεται για ένα καλύτερο αύριο στο Δήμο Ιωαννιτών, πάντα θα προασπιζόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ελευθερία, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την ισότητα. Μένοντας πιστοί στις αρχές μας, είμαστε και θα είμαστε κοντά σε εκείνους που αντιμετωπίζουν τη μεγαλύτερη ανάγκη, σε όσους έχουν βιώσει βία, κακοποίηση και εκμετάλλευση», αναφέρει.

Η Δημοτική Αρχή τέλος έκανε γνωστή την αποδοχή της παραίτησης από την πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ. Στην ανακοίνωση αναφέρει: Γίνεται γνωστό ότι ο κ. Κωνσταντίνος Ρώσσης υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση αναπληρωματικού μέλους στο Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων.

Η παραίτηση έγινε αποδεκτή από την πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου Χριστίνα Κωτσαντή.

Η Δημοτική Αρχή καταδικάζει συμπεριφορές που προσβάλλουν και προκαλούν την κοινή γνώμη.

Καταδικάζει κάθε μορφή βίας, όπως αυτές που αποκαλύπτονται το τελευταίο διάστημα και είναι πιστή στις αρχές της ισονομίας, της ισότητας, της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Θεωρεί αδιαπραγμάτευτο το σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ