Μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.. Τασούλας: «Ξέρω ποιος θα είναι»

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η συνομιλία του Προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες. Κι αυτό καθώς αφενός έκανε γνωστό ότι η διαδικασία για την εκλογή νέου Προέδρου Δημοκρατίας θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου, αφετέρου είπε ότι γνωρίζει το πρόσωπο που θα προταθεί χωρίς όμως να προχωρήσει σε περαιτέρω… αποκαλύψεις. Η ανακοίνωση θα γίνει από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ αναμένεται το θέμα να τεθεί και στις συναντήσεις που θα έχει με τους πολιτικούς αρχηγούς την Παρασκευή.

«Πιστεύω ότι θα έχει ευρύτερη πλειοψηφία» είπε ο Κώστας Τασούλας απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν θεωρεί πως θα χρειαστούν πολλές ψηφοφορίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σε συνομιλία με τους δημοσιογράφους ο Κώστας Τασούλας σχολίασε με χιούμορ το ερώτημα εάν θα είναι άνδρας ή γυναίκα, λέγοντας πως «δεν κάνω υπερηχογράφημα…».

Με δεδομένο ότι πέρασε λίγες ημέρες των εορτών μαζί με τον πρωθυπουργό στο Μέτσοβο Ιωαννίνων και οτι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δηλώσει πως θα έπαιρνε την απόφασή του τα Χριστούγεννα στο βουνό, ρωτήθηκε εάν γνωρίζει ποιος ή ποια θα είναι.

«Ναι, αλλά το ενδιαφέρον που θα έπρεπε να με ρωτήσετε είναι από πού το ξέρω γιατί μπορεί να έχω ρωτήσω μέντιουμ…».

Πάντως, σύμφωνα με τα όσα είπε στους δημοσιογράφους, η ανακοίνωση του ονόματος θα γίνει μετά την ψήφιση του εκλογικού νόμου και πως καταληκτική ημερομηνία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ειναι η Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου, έναν ακριβώς μήνα πριν την ημερομηνία εκλογής του Προκόπη Παυλόπουλου το 2015.

Η σχετική προετοιμασία δε, των αρμόδιων υπηρεσιών της Βουλής έχει ξεκινήσει, καθώς πλέον με την αναθεώρηση του Συντάγματος υπάρχει νέος τρόπος εκλογής του.

Σε ότι αφορά στην ψήφιση του εκλογικού νόμου, θα γίνει με τις κανονικές διαδικασίες και μετά θα ξεκινήσει η διαδικασία των επαναλαμβανόμενων διαδικασιών για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ