Μέχρι και 10.000 τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας.. Στα 695 τα επιβεβαιωμένα

Στους 17 έχουν φτάσει μέχρι τη Δευτέρα οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας. Μάλιστα, έκανε γνωστό ότι περίπου 8.000 με 10.000 άτομα ενδέχεται να έχουν μολυνθεί στην Ελλάδα από τον κορωνοϊό. Το στοιχείο αυτό προκύπτει μέσα από τα μαθηματικά μοντέλα που χρησιμοποιεί η επιστημονική ομάδα του Υπουργείου Υγείας. Η καμπύλη μέχρι στιγμής παραμένει σταθερή και σκοπός είναι να διατηρηθεί σε τέτοια επίπεδα ώστε να δοθεί χρόνος στο σύστημα υγείας να οργανωθεί ακόμη καλύτερα.

Τα νέα κρούσματα μέσα σε ένα 24ωρο είναι 71 με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τα 695. Ακόμη υπάρχουν κρούσματα, τα οποία είναι απροσδιόριστα. Σύμφωνα με τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας, 35 άτομα βρίσκονται διασωληνωμένα (34 άνδρες και μία γυναίκα) με το 74% των περιπτώσεων αυτών να έχει υποκείμενο νόσημα.  Όπως ενημέρωσε ο κ. Τσιόδρας, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα μας είναι πλέον 695, καθώς υπήρξαν 71 νέα.

Οι νεκροί από τον ιό στη χώρα μας είναι 17, η μέση ηλικία των οποίων είναι τα 76 έτη. Ακόμη 114 άτομα νοσηλεύονται, ενώ 35 είναι διασωληνωμένοι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 74% των διασωληνωμένων έχει υποκείμενα νοσήματα.

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι αν μπορούσε να είμαστε σε απόσταση (στα δύο μέτρα ο ένας από τον άλλον) θα περιοριζόταν ο ιός αλλά αυτό δεν είναι εφικτό από κανέναν.  «Ελπίζω να μην περάσουμε άλλες παρόμοιες καταστάσεις. Είναι η μάχη που κέρδισε μια νεαρή μητέρα σήμερα στο νοσοκομείο μας», τόνισε ο κ. Τσιόδρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ