Μετέωροι οι οδικοί άξονες

DROMOI_ANAPTYKSISΑόριστη και χωρίς… ουδέν νεότερο η δήλωση Καλογιάννη

Άγνωστη παραμένει η τύχη των μεγάλων οδικών αξόνων της χώρας, μεταξύ αυτών της Ιόνιας Οδού και του Ε-65 καθώς όσο το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων καθυστερεί τόσο απομακρύνεται η πιθανότητα για αίσια έκβαση.

Τα σενάρια περί «κουρέματος» ή εκπτώσεων στο φυσικό αντικείμενο φουντώνουν, χωρίς ουδείς να αποκλείει την πιθανότητα, ειδικά για τον άξονα Κεντρικής Ελλάδας να εγκαταλειφθούν οριστικά.

Και βέβαια όλα αυτά δεν θα ξεδιαλύνει η στάση που κρατά η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Υποδομών, καθώς μέχρι τώρα το μόνο που κάνει είναι γενικές και αόριστες ανακοινώσεις.

Στο ίδιο πνεύμα είναι μία ακόμη γραπτή δήλωση που προέρχεται από τον Γιαννιώτη Αναπληρωτή Υπουργό Σταύρο Καλογιάννη. Ο κ. Καλογιάννης απαντώντας ουσιαστικά σε «θύλακες λαϊκισμού και ανευθυνότητας» τους οποίους όμως δεν κατονομάζει επαναλαμβάνει ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη.

Αυτό βέβαια είναι γνωστό εδώ κι αρκετούς μήνες, με την διαφορά ότι τα σενάρια αλλά και οι πληροφορίες που διαρρέουν δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.

Δεν γνωρίζουμε ποιους ο κ. Καλογιάννης αποκαλεί «θύλακες λαικισμού και ανευθυνότητας» αλλά αυτό που μπορούμε να πούμε είναι πως ως μέλος της υπεύθυνης πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Υποδομών, οφείλει τουλάχιστον να πει αν οι διαπραγματεύσεις έχουν έναν χρονικό ορίζοντα ή θα συνεχίζονται για όσο διαρκέσει και το Μνημόνιο ΙΙΙ.

Στη δήλωσή του ο Αναπληρωτής Υπουργός αναφέρει: «Οι διαπραγματεύσεις για την επανεκκίνηση των συμβάσεων παραχώρησης, στις οποίες τα έργα έχουν δυστυχώς σταματήσει εδώ και σχεδόν δύο χρόνια, συνεχίζονται με εντατικότατους ρυθμούς, σε καθημερινή βάση.

Για την πορεία των πολύ δύσκολων διαπραγματεύσεων ενημερώνονται διαρκώς από τον Υπουργό και τον αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Υποδομών οι συνάδελφοι βουλευτές, οι Περιφερειάρχες, οι Δήμαρχοι, οι εκπρόσωποι τοπικών φορέων, ενώ σε εβδομαδιαία βάση συζητάμε τα θέματα αυτά στη Βουλή, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Όσοι δεν θέλουν να αντιληφθούν τι συμβαίνει, τουλάχιστον ας μην υποκρίνονται ότι ανησυχούν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ