Μετά από πολλά ατυχήματα.. έργα ασφάλειας στην παράκαμψη..

parakampsi petropoulaki

Μετά από αρκετά χρόνια και αρκετά ατυχήματα, είναι σε εξέλιξη έργα για την οδική ασφάλεια στην παράκαμψη των Ιωαννίνων.

Αφορμή για τις εργασίες αυτές αποτέλεσε δυστύχημα που είχε σημειωθεί τον περασμένο Ιούνιο. Το δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε έναν 30χρονο από τα Γιάννινα είχε γίνει στο σημείο σύνδεσης της περιφερειακής με την Πετροπουλάκη.

Ακολούθησε μία συγκινητική κινητοποίηση από την οικογένεια, συγγενείς και φίλους του 30χρονου αλλά και κατοίκους της ευρύτερης περιοχής με αίτημα την λήψη μέτρων και την δρομολόγηση έργων ασφάλειας.

Ο περιφερειακός δρόμος της πόλης –συχνά αποκαλείται παράκαμψη- σχεδιασμένος προ 25ετίας και κατασκευασμένος προ 15ετίας εξακολουθεί να έχει σοβαρά προβλήματα.

Μέρος αυτών αντιμετωπίζεται με δύο έργα που δρομολογήθηκαν στα μέσα του καλοκαιριού.EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • parakampsi petropoulaki1

Το πρώτο αφορά την κατασκευή διπλού κυκλικού κόμβου επί της Ε.Ο. Ιωαννίνων- Ηγουμενίτσας και στη συμβολή με την Περιφερειακή οδό της πόλης των Ιωαννίνων, με προϋπολογισμό 2.354.000 ευρώ.

Το δεύτερο  αφορά την ανακατασκευή της περιφερειακής οδού στην περιοχή σύνδεσης με την οδό Πετροπουλάκη, με προϋπολογισμό € 360.000. Οι εργασίες στο σημείο αυτό βρίσκονται σε εξέλιξη και έτσι μετά από χρόνια θα δημιουργηθούν συνθήκες ασφάλειας για τους διερχόμενους οδηγούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ