Μέσω της Βουλής ζητούνται οι μελέτες και οι άδειες για τον Λούρο

louros ergasies

Το θέμα του Λούρου εξακολουθεί να μονοπωλεί το ενδιαφέρον καθώς οι βροχοπτώσεις μπορεί να επανέφεραν τα νερά στον ποταμό αλλά δεν μειώνουν την οικολογική καταστροφή που έχει συντελεστεί.

Ο ΟΦΥΠΕΚΑ, μετά την αυτοψία, έχει δείξει ως υπεύθυνα τα έργα που εκτελέστηκαν από την Περιφέρεια Ηπείρου.

Μετά την ανάδειξη των σοβαρών προβλημάτων στην κοίτη του ποταμού και για αρκετά χιλιόμετρα από την Λαική Συσπείρωση, τη σκυτάλη πήραν βουλευτές του ΚΚΕ που φέρουν το θέμα στη Βουλή ζητώντας όλες τις μελέτες και τις αδειοδοτήσεις.

Τα έργα καθαρισμού ή διαπλάτυνσης της κοίτης οφείλουν να γίνονται με μελέτες, αδειοδοτήσεις και γνωμοδοτήσεις των υπηρεσιών τριών διαφορετικών Υπουργείων (Οικονομικών, Εσωτερικών και Περιβάλλοντος).

Επειδή, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της ΛΑΣΥ, οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης και στο παρελθόν με αφορμή την κατάρρευση των γεφυρών, ζήτησαν τις μελέτες και τις αδειοδοτήσεις τέτοιων έργων τα οποία ουδέποτε κατέθεσε η Περιφερειακή Αρχή, οι βουλευτές του Κομμουνιστικού Κόμματος Ν. Παπανστάσης, Ν. Καραθανασόπουλος, Χρ. Κατσώτης κατέθεσαν στη Βουλή, αίτηση για κατάθεση κάθε μελέτης και σχετικήςαδειοδότησηςκαι γνωμοδότησηςγια τα κάτωθι έργα της Περιφέρειας Ηπείρου :

«Καθαρισμός, μόρφωση και απομάκρυνση φερτών υλικών από την κοίτη του ποταμού Λούρου από την γέφυρα Ζήτα μέχρι την μεταλλική γέφυρα Κουκλεσίου (παροχή υπηρεσιών)» προϋπολογισμού 24.800,00€ (με ΦΠΑ)

«Προστασία κοίτης Λούρου στα όρια του ∆. Φιλιππιάδας (παροχή υπηρεσιών)», συνολικού ύψους 24.800,00€, µε Φ.Π.Α

«Προστασίαπρανών ποταμού Λούρου στη θέση «Μπέλκος» (παροχή υπηρεσιών)», συνολικού ύψους24.800,00€, µε Φ.Π.Α.,

«Εργασίες καθαρισμού, διευθέτησης και προστασίας πρανών Λούρου ποταμού στη θέση ‘’Γωνιά’’ (παροχή υπηρεσιών)», συνολικού ύψους 24.800,00€, µε Φ.Π.Α

«Μένει να δούμε ποιος ελεγκτικός μηχανισμός θα εξετάσει το γεγονός ότι ο ίδιος εργολάβος έχει αναλάβει 4 έργα με απευθείας ανάθεση για τον καθαρισμό συνεχόμενων τμημάτων της κοίτης του Λούρου, και ισάριθμα ακόμα για την στήριξη της κοίτης ομοίως με απευθείας ανάθεση» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ