Μείζονα ερωτήματα για την ποιότητα του νερού σε 11 χωριά της Πρέβεζας

preveza

Διαστάσεις λαμβάνει το θέμα ακαταλληλότητας του νερού σε 11 τοπικές κοινότητες του Δήμου Πρέβεζας για το οποίο δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση και τοποθέτηση ούτε από την Δημοτική Αρχή αλλά ούτε και από την διοίκηση της ΔΕΥΑΠ.

Η Τομεακή Επιτροπή του ΚΚΕ παρεμβαίνει με ανακοίνωσή της τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη περιοχή, υδροδοτείται από γεωτρήσεις, δεν είναι συνδεδεμένη με το δίκτυο της ΔΕΥΑΠ για την παροχή καθαρού νερού, με αποτέλεσμα πολλές φορές οι κάτοικοι να αγοράζουν εμφιαλωμένο νερό και να επιβαρύνονται οικονομικά.

Παρόλο που το δίκτυο έχει παραχωρηθεί πρόσφατα στην ΔΕΥΑΠ, τα αντλιοστάσια, οι δεξαμενές και συνολικά το δίκτυο είναι απαρχαιωμένα και κακοσυντηρημένα λόγω της υποχρηματοδότησης.

Ενώ σημαντικό μέρος του δικτύου, ειδικά στις Κοινότητες που εντάχθηκαν πρόσφατα στην ευθύνη της ΔΕΥΑΠ είναι αχαρτογράφητο(!).

Ταυτόχρονα σημαντική παραμένει και η υποστελέχωση της ΔΕΥΑΠ σε αναγκαίο προσωπικό, αφού καλείται να καλύψει μεγαλύτερη γεωγραφική έκταση και δίκτυο με τον ίδιο αριθμό εργαζομένων.

Την ίδια στιγμή υπάρχει σημαντική καθυστέρηση στην κατασκευή του νέου αγωγού από τις πηγές του Αγίου Γεωργίου που είναι αναγκαίος για την εξασφάλιση ποιοτικού νερού και σε αρκετά από τα χωριά που αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

«Όλη αυτή η κατάσταση προκαλεί εύλογα μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους, αλλά και οργή για το γεγονός ότι κατοικήσιμες περιοχές που απέχουν λίγα λεπτά από την πόλη της Πρέβεζας αντιμετωπίζουν εν έτη 2023 σοβαρά προβλήματα σε βασικές, στοιχειώδεις ανάγκες, όπως είναι η ύδρευση» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Η Τομεακή Επιτροπή του ΚΚΕ  ζητά να  υπάρξει αναλυτική και επιστημονικά τεκμηριωμένη ενημέρωση των κατοίκων των περιοχών αυτών και να ληφθούν άμεσα μέτρα για την παροχή ποιοτικού νερού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ