Μειώνονται τα δρομολόγια Ηγουμενίτσας-Κέρκυρας

Την αύξηση των δρομολογίων στην πορθμειακή γραμμή Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας ζητά ο Βασίλης Γιόγιακας με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Αφορμή για την παρέμβαση αποτελεί η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σχετικά με τη σύναψη συμβάσεων ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας για την ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση δρομολογιακών γραμμών, στην πορθμειακή γραμμή Ηγουμενίτσας – Κέρκυρας.

Η πρόσκληση προβλέπει μειωμένο αριθμό δρομολογίων ενώ μειωμένος – από πέντε σε τρία – είναι και ο αριθμός των πλοίων ανοικτού τύπου που θα εκτελούν τα δρομολόγια

Εκπρόσωποι επαγγελματικών κλάδων επισημαίνουν ότι η μείωση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων μεταξύ Ηγουμενίτσας και Κέρκυρας θα δημιουργήσει μεταξύ άλλων πρόβλημα στην ομαλή τροφοδοσία του νησιού με είδη πρώτης ανάγκης, οικοδομικά υλικά κ.α..

Εξάλλου η πολύωρη αναμονή πλήθους φορτηγών στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας δυσχεραίνει εξαιρετικά την ορθή τήρηση των κανόνων υγιεινής και προστασίας της δημόσιας υγείας εν μέσω πανδημίας.

Παράλληλα, όπως επισημαίνει ο κ. Γιόγιακας τίθεται ζήτημα οικονομικής ζημίας των εκτελούντων εμπορικές μεταφορές λόγω του κινδύνου αλλοίωσης ευπαθών προϊόντων και επιμήκυνσης των χρόνων παράδοσης.   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ