Μεικτή λειτουργία της Ανεξαρτησίας για δύο μήνες

aneksartisias

Σε μία πρόταση που φαίνεται ότι ικανοποιεί όλες τις πλευρές για την λειτουργία της οδού Ανεξαρτησίας κατέληξε η Επιτροπή Κυκλοφοριακών Θεμάτων του Δήμου που συνεδρίασε με την παρουσία κατοίκων και επιχειρηματιών.

Το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν δύο προτάσεις που είχαν κατατεθεί από όσους δραστηριοποιούνται στην Ανεξαρτησίας. Αφενός ορισμένοι ζητούσαν την πεζοδρόμηση και αφετέρου άλλοι ήθελαν να παραμείνει ως έχει η κυκλοφορία στην περιοχή.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κυκλοφοριακών Θεμάτων και αντιδήμαρχος Γιώργος Αρλέτος αναφέρθηκε στην μελέτη του έργου του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για αλλαγή στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

«Η Δημοτική Αρχή ωστόσο κατανοεί όλα τα αιτήματα και σκοπός είναι, μέσα από τον διάλογο, να βρεθεί η λύση που θα ικανοποιεί όλους και δεν θα προσθέτει προβλήματα στο ιστορικό κέντρο της πόλης», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Έτσι μετά από διεξοδική συζήτηση που έγινε η Επιτροπή Κυκλοφοριακών Θεμάτων που είναι γνωμοδοτικού χαρακτήρα αποφάσισε ομόφωνα ότι όποιον οριστικό χαρακτήρα πάρει η οδός Ανεξαρτησίας θα είναι αποτέλεσμα ολοκληρωμένης μελέτης που θα αφορά την ευρύτερη περιοχή και την Κοινότητα Ιωαννίνων.

Όπως τόνισε ο κ. Αρλέτος, στη συνεδρίαση αποφασίστηκε επίσης η δίμηνη μεικτή λειτουργία της οδού Ανεξαρτησίας. Στη βάση αυτής, μετά το πέρας του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων και μέχρι τις τρεις τα ξημερώματα θα πεζοδρομείται.

Οι προτάσεις θα κατατεθούν στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και στη συνέχεια στο Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο θα λάβει τις οριστικές αποφάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ