Μέγιστη απαξίωση.. Νόσησε ο ταχυδρόμος, αφήνουν τους ηλικιωμένους χωρίς σύνταξη!

delvinaki

Σε καραντίνα βρίσκεται ο ένας και μοναδικός ταχυδρόμος που εξυπηρετεί τα χωριά του Πωγωνίου. Αποτέλεσμα είναι οι κάτοικοι των ακριτικών χωριών να μην μπορούν να πάρουν τις συντάξεις τους και να κινδυνεύουν να περάσουν γιορτές χωρίς χρήματα καθώς τα ΕΛΤΑ αδυνατούν να βρουν εναλλακτική λύση.

Πρόκειται για μία απίστευτη ταλαιπωρία των ηλικιωμένων που κρατούν ζωντανή την μεθόριο αλλά η πολιτεία τους αντιμετωπίζει ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Το θέμα με τον έναν και μοναδικό ταχυδρόμο που παρέμενε στο Δελβινάκι προέκυψε αιφνίδια καθώς νόσησε και βρίσκεται σε καραντίνα. Μία ακόμη υπάλληλος που είχε προσληφθεί με σύμβαση είναι με άδεια λόγω εγκυμοσύνης.

Κι έτσι λίγες μέρες πριν τις γιορτές δεν υπάρχει ταχυδρόμος για να παραδώσει τις συντάξεις προκαλώντας κύματα οργής!

Οργισμένη επιστολή του Δημάρχου

Την άμεση και μόνιμη επίλυση του προβλήματος που έχει προκύψει στο Ταχυδρομικό Γραφείο Δελβινακίου μετά την απουσία του μοναδικού ταχυδρόμου, για λόγους υγείας, ζητά με επιστολή του από τη Διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ. ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης.

«Τα αποτελέσματα της μέγιστης απαξίωσης που έχουν επιδείξει τα Ελληνικά Ταχυδρομεία στις ανάγκες των δημοτών που παραμεθόριου Δήμου Πωγωνίου έχουν οδηγήσει σε απόγνωση και έχουν προκαλέσει την έντονη αντίδραση των πολιτών, στην πλειοψηφία τους άτομα τρίτης ηλικίας και κατ’ επέκταση συνταξιούχοι.

Η επιμονή σας να μην προχωρήσετε σε προσλήψεις και να συρρικνώσετε την ύπαρξη Ταχυδρομικών Γραφείων προκάλεσε έναν κυκεώνα προβλημάτων χωρίς τέλος. Το πιο πρόσφατο και συγχρόνως απεχθές  είναι να καταλήξουν οι δημότες μας χωρίς σύνταξη τις ημέρες των εορτών αφού ο ένας και μοναδικός ταχυδρόμος είναι σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού.

Το Ταχυδρομικό Γραφείο Δελβινακίου λειτουργεί με έναν ταχυδρόμο που εξυπηρετεί όλα τα χωριά του Δήμου και μία συμβασιούχο υπάλληλο που είναι σε ενδιαφέρουσα. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, το μέγεθος του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί και το οποίο οφείλετε να επιλύσετε άμεσα. Σας υπενθυμίζουμε δε, ότι είναι το μοναδικό Ταχυδρομικό Γραφείο που έχει μείνει ανοιχτό, από τα 5 που λειτουργούσαν στο παρελθόν.

Οι δημότες του Δήμου Πωγωνίου αξίζουν το σεβασμό των Ελληνικών Ταχυδρομείων και έχουν το δικαίωμα να λαμβάνουν τις υπηρεσίες που λαμβάνουν όλοι οι πολίτες. Κανένας δημότης δε μπορεί να μείνει χωρίς σύνταξη, κανένας δημότης δε μπορεί να μην εξυπηρετηθεί από το  Ταχυδρομικό Γραφείο Δελβινακίου. Αναμένουμε λύση άμεσα και σε μόνιμο επίπεδο» αναφέρει στην επιστολή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ