Μεγαλύτερη εμπλοκή των ΟΤΑ στο προσφυγικό

afikseis-katsikas5

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και Δήμαρχο Τρικκαίων, Δημήτρη Παπαστεργίου είχε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, προκειμένου να συζητήσουν την περαιτέρω συμμετοχή των Δήμων στο πρόγραμμα στέγασης αιτούντων άσυλο ΕΣΤΙΑ ΙΙ.

Σημειώνεται ότι μέσα στους επόμενους μήνες του 2020 το Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου θα αναλάβει την ευθύνη υλοποίησης του προγράμματος, την οποία μέχρι τώρα έχει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

«Ευχαριστώ δημόσια τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Δημήτρη Παπαστεργίου για την στήριξη του προς το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ ΙΙ» δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Υπουργός.

«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αντιμετωπίσουμε με ενότητα και σχέδιο τις προκλήσεις της μεταναστευτικής κρίσης. Βοηθώντας την αποσυμφόρηση των νησιών μας με τρόπο οργανωμένο και δίκαιο, με εθνική αλληλεγγύη.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η περαιτέρω εμπλοκή των Δήμων στο πρόγραμμα, είτε μέσω της ΚΕΔΕ, είτε μεμονωμένα. Πιστεύω πολύ σύντομα θα έχουμε καταλήξει σε συγκεκριμένες δράσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ