«Μεγάλο πρότζεκτ το στρατόπεδο Βελισσαρίου», προσεχώς τα σπουδαιότερα

kontogeorgis mpegkas

Χωρίς ουσιαστική είδηση ολοκληρώθηκε η σύσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου υπό τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Αθανάσιου Κοντογεώργη στο Δημαρχείο Ιωαννίνων. Η σύσκεψη είχε προαναγγελθεί από τον Πρόεδρο της Βουλής  μετά την συνάντηση στο γραφείο του με αντικείμενο την παραχώρηση του στρατοπέδου Βελισσαρίου.

Η συζήτηση του Υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ και του κλιμακίου στο οποίο μετείχαν η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής Μαρία Κεφάλα και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ευθύμιος Μπακογιάννης τελικά απλώθηκε και σε άλλα θέματα της περιοχής, όπως είναι η οριοθέτηση της λίμνης και οι σημειακές αλλαγές αλλά και το πρόγραμμα των 100 κλιματικά ουδέτερων πόλεων.

Ο Υφυπουργός  ερωτηθείς από το Epiruspost για το στρατόπεδο Βελισσαρίου ανέφερε ότι πρόκειται «για ένα πολύ μεγάλο πρότζεκτ». Μάλιστα το χαρακτήρισε ως το «Ελληνικό των Ιωαννίνων» και πρόσθεσε πως υπάρχει συναντίληψη με το Δήμο. Στο πλαίσιο αυτό άμεσα θα συγκροτηθεί ομάδα εργασίας με τη συμμετοχή και του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Δεν θέλησε να προχωρήσει σε περισσότερες λεπτομέρειες κάτι που αποτέλεσε και συμφωνία με τον Δήμο Ιωαννιτών.

Ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας από την πλευρά του ανέφερε ότι στη συνάντηση τέθηκε σειρά θεμάτων τα οποία προτεραιοποιήθηκαν και συμφωνήθηκε ο τρόπος για την αντιμετώπισή τους. «Οι λύσεις δεν δίνονται από την μία στιγμή στην άλλη. Θέλει δουλειά στο πεδίο αλλά συμφωνήσαμε να έχουμε μία στενή συνεργασία» ανέφερε στις δηλώσεις του.

Για συναντίληψη έκανε λόγο και ο Υφυπουργός σημειώνοντας ότι θα συγκροτηθούν ομάδες δουλειάς ανά τομέα με στόχο σύντομα να δοθούν λύσεις. «Συζητήσαμε θέματα που απασχολούν την πόλη, μία πόλη κόσμημα με αρκετές αναπτυξιακές δυνατότητες. Συζητήσαμε για τις προτεραιότητες, τα χρηματοδοτικά εργαλεία, τα έργα και συμφωνήσαμε να δουλέψουμε σε ομάδες ώστε σύντομα να δούμε αποτελέσματα» κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ