Μεγάλη μέρα για τους σύγχρονους πρωτομάστορες.. «Κλείδωσε» το γεφύρι της Πλάκας!

kleidoma_gefiriou1

Αυτό που έμοιαζε δύσκολο, για άλλους αδύνατο τελικά έγινε πραγματικότητα. Η επιστήμη επιστρατεύτηκε, οι άνθρωποι δούλεψαν με το μεράκι των παλιών Ηπειρωτών μαστόρων και το γεφύρι της Πλάκας παίρνει τη θέση του στη γεωγραφία και την ιστορία του τόπου. Η μέρα ήταν ξεχωριστή και σίγουρα η πιο χαρούμενη καθώς το γεφύρι «κλείδωσε». Σ’ αυτή τη σπάνια και ιδιαίτερη στιγμή ήταν όλοι εκεί! Ο Γιώργος Σμύρης και ο Χρήστος Παπαβρανούσης μέλη της τοπικής επιστημονικής ομάδας που ασχολήθηκαν με πρωτοφανή ζήλο από την μέρα κατάρρευσης του γεφυριού.

Ήταν ο καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Δημήτρης Καλιαμπάκος, οι επιβλέποντες το έργο και φυσικά όλοι όσοι εμπλέκονται στην κατασκευή του.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • kleidoma gefiriou1

«Ήταν μία πολύ εξαιρετική και σπουδαία στιγμή. Για μένα ήταν μία από τις πιο ευτυχισμένες μέρες της ζωής μου» είπε στο Epiruspost o Καθηγητής Γιώργος Σμύρης.

Όπως εξήγησε τοποθετήθηκε η πρώτη άντυγα, η εσωτερική επιφάνεια δηλαδή στο κλείδωμα του τόξου. Τις επόμενες μέρες το κλείδωμα θα ολοκληρωθεί και ουσιαστικά το βασικό μέρος των εργασιών αναστήλωσης θα έχει αποπερατωθεί.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • kleidoma gefiriou4

«Έγινε εξαιρετική δουλειά και στη στιγμή αυτή, την ιδιαίτερη, όλοι όσοι είχαν εμπλακεί με την αναστήλωση ήταν εκεί» ανέφερε ο κ. Σμύρης.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • kleidoma gefiriou2

Οι εργασίες εξελίσσονται σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα. Το επόμενο διάστημα τα υλικά θα αφεθούν ώστε να ωριμάσουν και την άνοιξη, σε χρόνο που θα είναι πλέον κατάλληλος θα γίνει το ξεκαλούπωμα του γεφυριού.

Οι εργασίες ωστόσο θα συνεχιστούν και μετά την εξέλιξη αυτή προκειμένου να γίνει το καλντερίμι και άλλες διαμορφώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ