Μεγάλες ζημιές στο δήμο Σκουφά από πλημμύρες

skoufa plimmires1

Οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών για άλλη μια φορά προκάλεσαν μεγάλες ζημιές σε ολόκληρο το δήμο Νικολάου Σκουφά

«Δρόμοι, δίκτυα ύδρευσης, κατοικίες, επιχειρήσεις στο έλεος  της νεροποντής», αναφέρει χαρακτηριστικά η δήμαρχος της περιοχής Ροζίνα Βαβέτση.

Οι υπηρεσίες του δήμου βρίσκονται σε επιφυλακή σε συνεργασία με την πολιτική προστασία της περιφέρειας προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα.EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • skoufa plimmires

Οι μετακινήσεις θα πρέπει να γίνονται με μεγάλη προσοχή ενώ ο δρόμος Καραμούτσι – Νεοχωρακι θα παραμείνει κλειστός αφού η ορμή του ρεμματος Μπούση τον κατέστρεψε ολοσχερώς στο πέρασμα του.

Ο Δήμος Νικολάου Σκουφά ζητά να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά από τις μεγάλες καταστροφές που σημειώθηκαν, σχεδόν στο σύνολο της επικράτειας του Δήμου  το τελευταίο 24ωρο, λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων, με τις μεγαλύτερες ζημιές να έχουν εντοπιστεί στη Δ. Ε Πέτα.

Στον ορεινό όγκο έχουν παρατηρηθεί κατολισθήσεις, ενώ  εκτός από τις υποδομές του Δήμου, πλημμύρησαν και υπέστησαν ζημιές πολλά σπίτια αλλά και καλλιέργειες σε διάφορες περιοχές όπως το Νεοχώρι το Κομπότι, οι Άγιοι Ανάργυροι, η Κόπραινα, η Αγία Παρασκευή, ο Παχυκάλαμος, τα Κολομόδια, ο Άγιος Δημήτριος, η Αμφιθέα κι ο Άγιος Ταξιάρχης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ