Μεγάλες στιγμές: Κουπί για ολυμπιακό μετάλλιο από τους Ηπειρώτες

LONDINO1Μία ακόμη λαμπρή σελίδα στην ιστορία της κωπηλασίας έγραψε η ελληνική τετράκωπος με τους Στέργιο Παπαχρήστου, Γιώργο Τζιάλλα, Γιάννη Τσίλη και Γιάννη Χρήστου, η οποία τερμάτισε άνετη δεύτερη, πίσω από τους Αμερικάνους και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό.

Το ελληνικό πλήρωμα με τους δύο Γιαννιώτες, Γιάννη Τσίλη και Γιώργο Τζιάλλα κατέγραψε ήδη έναν θρίαμβο και έδειξε ότι μπορεί να φέρει ένα ολυμπιακό μετάλλιο στη χώρα μας.

Το βλέμμα όλων πλέον είναι στραμμένο στον τελικό του Σαββάτου με τις ευχές να συνοδεύουν τους νεαρούς παγκόσμιους πρωταθλητές που αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα τα καταφέρνει και στα δύσκολα.

Άνετη πρόκριση στον τελικό πέτυχε και η Αλεξάνδρα Τσιάβου η οποία μαζί με τη Χριστίνα Γιαζιτζίδου τερμάτισαν στη δεύτερη θέση και θα είναι δυνατά παρούσες στον μεγάλο τελικό.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Καταπληκτική κούρσα έκανε η ελληνική τετράκωπος, με τους Στέργιο Παπαχρήστου, Γιώργο Τζιάλλα, Γιάννη Τσίλη και Γιάννη Χρήστου, καθώς με χρόνο 6.02.61 πήρε την δεύτερη θέση στην ημιτελική σειρά της και την πρόκριση για τον τελικό του αγωνίσματος της κωπηλασίας που δειξάγεται το Σάββατο.

 Ο Γιάννης Χρήστου είναι ο μόνος από το ελληνικό πλήρωμα με πρώτερη εμπειρία σε Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς στο Πεκίνο είχε καταλάβει τη 10η θέση στο σκιφ ανδρών.

Τα πληρώματα του τελικού:

1η Ημιτελική Σειρά

Μεγάλη Βρετανία (Γκρέγκορι, Ριντ, Τζέιμς, Τριγκς) 5:58.26

Αυστραλία (Λόκγουντ, Τσάπμαν, Τζιν, Ντάνκλεϊ-Σμιθ) 5:59.23

Ολλανδία (Χέντρικς, Μέιλινκ, Κναμπ, Φερσλούις) 6.03.71

2η Ημιτελική Σειρά

ΗΠΑ (Ότσαλ, Ράμελ, Κόουκ, Γκολτ) 6:01.72

ΕΛΛΑΔΑ (Παπαχρήστος, Τσίλλης, Τζιάλλας και Χρήστου) 6:02.61

Γερμανία (Χάουφε, Ζάιφερτ, Καόιφερ, Σμιντ) 6:04.61

 

Πρόκριση και για τα κορίτσια!

Σε τελικό προκρίθηκε και το γυναικείο δίδυμο των Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου, που με 7.09.01 πήρε επίσης τη 2η θέση στο σκιφ ελαφρών βαρών και το εισιτήριο.

 Στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών, οι Λευτέρης Κόνσολας και Παναγιώτης Μαγδάνης αρχίζουν την προσπάθειά τους στις 12:50 (στην πρώτη σειρά), με αντιπάλους τη Νέα Ζηλανδία, την Ιταλία, τη Δανία, τη Γερμανία και την Ιαπωνία.

 Σε όλα τα αγωνίσματα, οι τρεις πρώτοι προκρίνονται στον τελικό του Σαββάτου (4/8), ενώ οι υπόλοιποι θα μετάσχουν την ίδια ημέρα στον «μικρό» τελικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ